Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Φωτιά στην Πεντέλη: Ηλικιωμένη στην Ανθούσα βρήκε το σπίτι της στάχτη

anthousa_ilikiwmeni__6_

Όπως εξομολογείται στο protothema.gr, η πίκρα της είναι μεγάλη καθώς είδε τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη μέσα σε ελάχιστες ώρες


Μεγάλες είναι οι καταστροφές σε κατοικίες που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα που καίει από χθες την Πεντέλη. Δεκάδες κάτοικοι που είδαν τα σπίτια τους να παραδίδονται στις φλόγες σήμερα μετρούν τις πληγές τους από την καταστροφική πυρκαγιά.

Ανάμεσά τους και η κ. Πολυξένη η οποία είναι κάτοικος Ανθούσας. Όπως εξομολογείται στο protothema.gr, η πίκρα της είναι μεγάλη καθώς είδε τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη μέσα σε ελάχιστες ώρες.

«Στην ηλικία που είμαι δεν μπορώ να ξαναχτίσω. Ήταν για τα παιδία μου αυτό το σπίτι. Χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής. Ήταν το σπίτι μου, η μόνιμη κατοικία μου», λέει η κ. Πολυξένη η οποία εγκατέλειψε το σπίτι της στην οδό Ληξουρίου μόλις είδε τις φλόγες να πλησιάζουν στα 100 μέτρα.

«Η φωτιά στην Ανθούσα ξεκίνησε το απόγευμα. Στις 2 τη νύχτα την είδα κοντά στο σπίτι μας. Ήμουν με το γιο μου και την εγγονή μου. Φύγαμε γιατί φοβηθήκαμε. Όταν επιστρέψαμε το πρωί, το σπίτι είχε καεί. Στον επάνω όροφο δεν έχει μείνει τίποτα», εξηγεί η ηλικιωμένη ενώ δεν κρύβει την οργή της για την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων από το μέτωπο της Ανθούσας.

 

«Προσπαθούσαμε να φέρουμε την πυροσβεστική και μας αγνόησα. Δεν είχαμε καμία συμπαράσταση εκείνη την ώρα. Για πότε τους θέλουμε», τονίζει η ίδια δείχνοντας τα δύο αυτοκίνητα τα οποία είχε παρκαρισμένα στην αυλή και παραδόθηκαν και αυτά στη μανία της φωτιάς.

Όπως λέει, δύσκολα θα μπορέσει να επιδιορθώσει τις ζημιές μιας και ο πάνω όροφος έχει καεί ολοσχερώς. Η στέγη και τα κεραμίδια κατέρρευσαν ενώ οι τοίχοι και τα παράθυρα έλιωσαν από τις υψηλές θερμοκρασίες της πυρκαγιάς.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares