Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Φωτιά στη Θάσο:Οι περιοχές που απαγορεύεται το κολύμπι και η διέλευση σκαφών

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση που παρουσιάζει η φωτιά στη Θάσο που καίει από το βράδυ της Τετάρτης και έχει θέσει σε συναγερμό ολόκληρο το νησί. 

Η φωτιά καίει πευκοδάσος σε δύσβατη περιοχή και άνοιξε σε δυο μέτωπα, το ένα προς Ποταμιά και το άλλο προς Κοίνουρα. Μάλιστα για τα Κοίνουρα έχει δοθεί και εντολή εκκένωσης από το πρωί για προληπτικούς λόγους και κυρίως για τον πυκνό καπνό στην περιοχή.

Στο νησί επιχειρούν 185 πυροσβέστες, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα σύμφωνα με το kavalanews ενώ τα εναέρια μέσα ανέρχονται σε 16 ελικόπτερα και αεροπλάνα.

Επίσης συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν δυο ελικόπτερα και τρια μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ, εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας καθώς και υδροφόρες και και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης.

Απαγόρευση κολύμβησης και διέλευσης σκαφών λόγω υδροληψίας

Όπως αναφέρει το kavalapost λόγω της φωτιάς στη Θάσο το Λιμεναρχείο της Καβάλας έλαβε απόφαση για απαγόρευση κολύμβησης, διέλευσης σκαφών, ψυχαγωγικής δραστηριότητας και αλιείας σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές του νησιού, προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια η υδροληψία από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα τα οποία επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απαγόρευση της διέλευσης σκαφών, καθώς και κάθε αλιευτική-ψυχαγωγική δραστηριότητα (επαγγελματική-ερασιτεχνική) και της λήψης θαλάσσιου λουτρού από τις 12:00 την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 και μέχρι νεωτέρας, λόγω διενέργειας υδροληψίας από εναέρια μέσα πυρόσβεσης, στο ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της Θάσου και συγκεκριμένα στις θαλάσσιες περιοχές που περικλείονται από τα παρακάτω στίγματα

newsit.gr

Shares