Κυριακή , 26 Σεπτεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Φωτιά στη Σταμάτα: Εικόνες καταστροφής – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η πυρκαγιά – είτε τις εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω της – Σπίτια και αυτοκίνητα έγιναν σταχτή

Τουλάχιστον 20 σπίτια και πολλά αυτοκίνητα έχουν καεί ή υποστεί ζημιές από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή της Ροδόπολης, Διονύσου και Σταμάτας.

Η φωτιά ξέσπασε κοντά στο Νεκροταφείο της Σταμάτας και οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ την βοήθησαν να πάρει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις  με τα πύρινα μέτωπα να κινούνται διαρκώς ανάμεσα σε οικισμούς και κατοικίες!

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν πρωτοφανης καθώς έπρεπε να προστατευθούν οι κάτοικοι της περιοχής και να απομακρυνθούν με ασφάλεια από τα πύρινα μέτωπα.

Ο οικισμός Γαλήνη εκκενώθηκε άμεσα καθώς σπίτια της περιοχής παραδόθηκαν στις φλόγες και οι πυροσβέστες επιχειρούσαν μέσα από αυλές και έξω από κατοικίες για να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα.

Οι εικόνες του protοhema.gr, του ΑΠΕ ΜΠΕ και του πρακτορείου EUROKINISSI αποτυπώνουν την μάχη που έδωσαν οι  πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι εθελοντές αλλά και το μέγεθος της καταστροφής που άφησε στην περιοχή η πυρκαγιά.

Καμένα αυτοκίνητα
Καμένα Σταμάτα
Καμένα Σταμάτα
Ζημιές Σταμάτα

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της περιοχής, Βασίλη Κλεφτάκη, 20 σπίτια έχουν καεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

«Υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, είναι μεγάλο το μέτωπο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά η κατάσταση, είναι λίγο καλύτερη. Μόλις κατασβεστεί η φωτιά θα δούμε τις ζημιές μας. Πρέπει να σβήσει η φωτιά τώρα», υπογράμμισε ο κ. Καλαφατέλης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

stamata__12_
stamata__13_
stamata__14_
5348507
5348508
5348524

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares