Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Πάλι δεν λειτούργησε το 112 – Ενημέρωναν τους κατοίκους πόρτα-πόρτα! Τι δηλώνει ο Κ.Βελόπουλος;…

Ώρες αγωνίας πέρασαν απόψε οι κάτοικοι στη Νέα Μάκρη εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα. Ερωτήματα εγείρει ωστόσο το γεγονός πως για μια ακόμα φορά δεν λειτούργησε ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112.Όταν τα ξημερώματα ξέσπασε η φωτιά στην περιοχή Λιβίσι, αστυνομικοί πήγαιναν πόρτα – πόρτα στα σπίτια και ειδοποιούσαν τους κατοίκους, ενώ χτύπησαν και οι καμπάνες για να ειδοποιηθεί ο κόσμος.

«Ξυπνήσαμε από τις καμπάνες. Ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια του» δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως πως στην αρχή του πύρινου μετώπου, οι φλόγες έφτασαν στα 300 μέτρα από τα σπίτια.

«Ειδοποιηθήκαμε άμεσα, τηλεφωνικά από την πρόεδρο του συλλόγου Νέου Βουτζά», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στον ΑΝΤ1, επιβεβαιώνοντας πως δεν έλαβαν μηνύματα από το 112.

Στο σημείο έφτασε μετά τις 8 το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος εξήρε την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, όπως είπε, «ήταν τεράστια και θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ όλους»

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε χειρότερα», πρόσθεσε, ενώ στην ερώτηση γιατί δεν λειτούργησε ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, απάντησε: «Να ρωτήσετε το αρμόδιο υπουργείο».

Shares