Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Φωτιά στα Μέγαρα: Προς Πευκενέα και Γεράνεια όρη τα πύρινα μέτωπα

Φωτιά: Μαίνεται η πυρκαγιά στα Μέγαρα, έχοντας προκαλέσει ήδη την εκκένωση δυο οικισμών.

Μια ακόμα δασική πυρκαγιά, με τον αριθμό τους να φτάνει τις 56 το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Μέγαρα.

Το πύρινο μέτωπο εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν Ζάχουλη και Παπαγιαννέικα καθώς οι φλόγες έφτασαν ως τα πρώτα σπίτια και κρίθηκε σκόπιμο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, στα Μέγαρα έχει αλλάξει ο άνεμος και την πηγαίνει κυρίως από τη μια μερια προς Γεράνεια, σε ήδη καμένη έκταση και από την άλλη προς Πευκενεα (αγροτικες εκτάσεις).

Επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 34 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ. και η ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής. Παράλληλα, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

newsbomb.gr

Shares