Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ “ΑΡΙΣΤΕΡΑ” ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! Η ΠΑΣΟΚοποίηση του Τσίπρα στέλνει τους συντρόφους στα κάγκελα…

O Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε σε οργανωμένη συγκέντρωση από 120 πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που πρόσφατα ανακοίνωσαν την ένταξη τους στον ΣΥΡΙΖΑ, αψηφώντας έτσι τις αντιδράσεις και τις εισηγήσεις της ιδίας του της κοινοβουλευτικής ομάδας να μην πραγματοποιηθεί καμία διεύρυνση του κόμματος προς την Πράσινη κατεύθυνση.  

Είναι γνωστό πως στην Κουμουνδούρου επικρατεί ένα κύμα ανησυχίας σχετικά με την εικόνα του κόμματος και την πολιτική πορεία που πρόκειται να ακολουθήσει, καθώς οι προθέσεις του Τέως Πρωθυπουργού στρέφουν το κόμμα προς την υιοθέτηση χαρακτηριστικών στοιχείων του ΠΑΣΟΚ, αλλάζοντας ριζικά την ταυτότητα που εκπροσωπεί.

Ίσως και να είναι εύλογες οι ανησυχίες τους, καθώς κατά την διάρκεια της χθεσινής βραδιάς, στίγμα έδωσαν οι πρώην στενοί συνεργάτες του Ανδρέα και Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και του Κώστα Σημίτη που έδωσαν το παρόν στη εκδήλωση.

Παρόλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε την επιλογή του να διευρυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για “συστράτευση όλων των προοδευτικών  δυνάμεων” κατά των πολιτικών που εφαρμόζονται από τη νέα κυβέρνηση, τονίζοντας πως η Αριστερά που εκπροσωπεί θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα “και κόκκινη και πράσινη“, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

“Επιβεβλημένη η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στην καταπίεση και τις προσβολές των νέων παιδιών που ξεγυμνώνονται με πρωτοφανή τρόπο από τους πραιτοριανούς του δόγματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, νόμου και τάξης”, επισήμανε ο Τέως Πρωθυπουργός.

“Επιβεβλημένη η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα και ας μην έχουμε μνημόνια, την επέλαση των γαλάζιων παιδιών, με το νεποτισμό του κράτους της δεξιάς”, είπε συνεχίζοντας την ομιλία του.

Έκλεισε κάνοντας αναφορά στα εθνικά ζητήματα της χώρας μας. “Είναι επιβεβλημένη η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια σε μια παθητική και αμήχανη εξωτερική πολιτική, στη θέση της δικής μας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικά επικίνδυνη για τη χώρα.”

 

Shares