Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά σε Σταμάτα: «Θα είχαμε νέο Μάτι αν δεν είχαν γίνει οι καθαρισμοί»

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ: Η Τουρκία παρανομεί και διατηρεί το casus belli στο Αιγαίο


Στην αποκάλυψη πως εάν δεν είχαν γίνει οι καθαρισμοί στην περιοχή της Σταμάτας θα είχαμε νέο Μάτι προχωρήσαν πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ «αν δεν είχαν γίνει οι καθαρισμοί (καύσιμης ύλης), όσοι είχαν γίνει, θα είχαμε νέο Μάτι» ανέφεραν πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε Διόνυσο, Ροδόπολη και Σταμάτα, τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αρχές έως στιγμής φέτος.

Πάντως, αργά το βράδυ της Τρίτης δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων, δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς είναι οχτώ σπίτια με εκτεταμένες ζημιές, 10 με μικρότερες ζημιές, και τουλάχιστον 10 οχήματα καμένα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 11:39 νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με αποτέλεσμα οι φλόγες να κινηθούν άμεσα ανάμεσα σε οικισμούς και κατοικίες.

Πρόσθεσε ότι η επέμβαση ήταν άμεση και έως αυτή την ώρα επιχειρούν: 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη.

Γιγαντιαία και άμεση ήταν εξάλλου η κινητοποίηση, με 310 πυροσβέστες τμηματικά, 10 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 110 οχήματα 12 ελικόπτερα, 9 αεροσκάφη καθώς και το θηριώδες ρωσικό Beriev.

Οι πρώτες ενδείξεις τα στελέχη του ανακριτικού τμήματος του πυροσβεστικού τμήματος, αναφέρουν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από μελισσουργικές εργασίες, δύο από κάπνισμα μελισσιών.

 

in.gr

Shares