Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Φωτιά σε σπίτι στον Άγιο Κωνσταντίνο Ωρωπού: Κίνδυνος να εξαπλωθεί λόγω δυνατών ανέμων – Πλάνα από το σημείο

Ένα σπίτι κάηκε από φωτιά στον Άγιο Κωνσταντίνο Ωρωπού. Η πυρκαγιά ξέσπασε στο εσωτερικό του και υπήρχε κίνδυνος να εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων.

Δυστυχώς το λυόμενο σπίτι από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά λόγω και των εύφλεκτων υλικών του καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης το εγκατέλειψε εγκαίρως. Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής διεξάγει έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς. Πιθανότατα να ξεκίνησε από την κουζίνα του σπιτιού.

Ευτυχώς, χάρις στην άμεση επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής από τον Π.Σ. Οινοφύτων με 5 οχήματα και 10 πυροσβέστες αλλά και δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού με 5 οχήματα και 2 υδροφόρες, των εθελοντικών ομάδων ΕΣΔΩ και Νέα Πολιτεία, της εθελοντικής ομάδας Δηλεσίου ΕΔΥΣ αποτράπηκε η επέκταση της φωτιάς στην περιοχή. Διαθέσιμες ήταν και δυνάμεις της ΕΘΕΚΑΠ, η οποία τέθηκε άμεσα σε ετοιμότητα για το περιστατικό.

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης ευχαριστεί το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων, της Πολιτικής Προστασίας και των Εθελοντικών ομάδων αλλά και όσων έθεσαν άμεσα τις δυνάμεις τους σε ετοιμότητα προκειμένου να σβήσει άμεσα η φωτιά σε μία δύσκολη ημέρα που υπάρχει προειδοποίηση Επιπέδου-4 για πυρκαγιά στον Δήμο.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares