Παρασκευή , 29 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Φωτιά σε Γραμματικό, Βαρνάβα και Μαραθώνα

Τέσσερις διάσπαρτες εστίες φωτιάς βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο Μαραθώνα, λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας. 

Οι εστίες βρίσκονται στην περιοχή του Γραμματικού, όπως και στον Βαρνάβα, το Καλέντζι και Άνω Σούλι.

Η φωτιά σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική, που κινητοποίησε ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στα τέσσερα μέτωπα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν 4 οχήματα και 18 πυροσβέστες από τη Γαλλία και 16 πυροσβέστες από Κύπρο.

Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, εκδηλώθηκε βόρεια του Γραμματικού σε χαμηλή βλάστηση, ενώ ενδέχεται να υπάρχουν παραπάνω από μία εστίες. Πιθανότατα ξεκίνησε από κεραυνο, καθώς στην περιοχή παρατηρείται έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Πάντως, δεν φαίνεται να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες

Την ίδια ώρα, η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία συνεχίζεται. Η εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι καλύτερη και σημαντικά βελτιωμένη.

Το πιο ενεργό μέτωπο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς Έβρου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής όλο το βράδυ έδιναν μάχη προκειμένου να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Πάρνηθα υπάρχουν ενεργές διάσπαρτες εστίες στη νοτιοδυτική της πλευρά, στο Φρούριο της Φυλής. Συνολικά επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, και από αέρος 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν με άλλα 4 αεροσκάφη.

protothema

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares