Πέμπτη , 21 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Φωτιά Μόρια Δικογραφία: Μαφία με Αφγανό “Διοικητή” σε με συνεργασία ΜΚΟ έκανε κουμάντο!

Φωτιά Μόρια Δικογραφία: Απίστευτες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Στην Μόρια είχε καταλυθεί το Κράτος και ο “νόμος” ήταν ένας Αφγανός που η δικογραφία κατονομάζει “διοικητή” που έκανε κουμάντο σε συνεργασία με τις ΜΚΟ

Σημαντικές λεπτομέρειες για το τι συνέβη τη μοιραία νύχτα που το ΚΥΤ στη Μόρια έγινε στάχτη, αποκάλύτει η δικογραφία που έχει σχηματιστεί, αλλά και οι ισχυρισμοί του 17χρονου που φέρεται να ήταν ο ”αρχηγός” του εμπρησμού. Οι 6 Αφγανοί που κατηγορούνται, οι οποίοι δεν συνεργάζονται ιδιαίτερα με τις Αρχές, αρνούνται κατηγορηματικά την ανάμιξή τους στο συμβάν, ενώ από τα όσα κατέθεσαν αποκαλύπτονται συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δομή και τη λειτουργία των ομάδων στο Κέντρο Υποδοχής, αλλά και για το πως ξέσπασε η φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τη δομή φιλοξενίας.

Από την εν λόγω δικογραφία και τις καταθέσεις, προκύπτει η συμμετοχή στον εμπρησμό ενός 17χρονου Αφγανού, ο οποίος έφτασε μόνος του στη Λέσβο πριν από περίπου ένα χρόνο. Ο φερόμενος ως αρχηγός του εμπρησμού, φαίνεται πως μετά την καταστροφική πυρκαγιά έφυγε στη Θεσσαλονίκη, και από εκεί κατευθύνθηκε στη δομή ανηλίκων στην Πέλλα, όπου και συνελήφθη. Ο 17χρονος κατέθεσε τα γεγονότα της 8-9/09 όπως τα έζησε, ενώ στους ισχυρισμούς του υπέδειξε έναν συμπατριώτη του, τον οποίον και χαρακτήρισε ως ”διοικητή της Μόρια”, ενώ προχώρησε σε λεπτομέρειες, αναφέροντας πως είδε 15 ανήλικους να βάζουν φωτιά στους τομείς 8 και 9, τους οποίους και κατονόμασε αναγνωρίζοντας τους σε φωτογραφίες των Αρχών.

Στην κατάθεσή του περιγράφει: «Στις 08-09-2020 το βράδυ βρισκόμουν στην σκηνή μου η οποία βρίσκεται στον τομέα ανηλίκων. Ήξερα ότι υπήρχε μια ένταση από άλλα άτομα που είχε σχέση με την μεταφορά όσων ήταν θετικοί στο COVID -19 όμως δεν γνώριζα κάτι περισσότερο. Κάποια στιγμή το βράδυ και ενώ βρισκόμουν μέσα στην σκηνή μου, άκουσα φωνές και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό συμβαίνει, νόμιζα όμως ότι επρόκειτο για κάποια σύρραξη και όχι ότι έχει μπει φωτιά. Είδα κόσμο να τρέχει πανικόβλητος και να μαζεύει τα πράγματά του διότι υπήρχαν φωτιές. Οι φωτιές αυτές γρήγορα εξαπλώθηκαν από σκηνή σε σκηνή και έτσι και εγώ έπραξα ότι έπραττε και ο υπόλοιπος κόσμος, δηλαδή ξεκίνησα να μαζεύω τα προσωπικά μου αντικείμενα με σκοπό να φύγω μακριά από τις φωτιές που πλησίαζαν. Ουδέποτε ξεκίνησα κάποια φωτιά εγώ, ούτε βρισκόμουν σε συνεννόηση με κάποιον άλλο. Έχασα ό,τι είχα σε αυτό το μέρος και δεν είχα κανέναν λόγο να κάνω κάτι τέτοιο. Εξάλλου γνώριζα ότι θα φύγω για άλλη δομή εκτός Λέσβου συνεπώς δεν είχα κανένα κίνητρο να βάλω φωτιά στο Κ.Υ.Τ της Μόριας. Έχω αιτηθεί άσυλο και δεν είχα λόγο να πράξω κάτι τέτοιο. Σε κάποια στιγμή οι φωτιές με πρόλαβαν και άρχισε να καίγεται και η δική μου σκηνή. Τότε προσπάθησα να βγάλω κάποια πράγματα μήπως τα σώσω από την φωτιά όμως τα περισσότερα είχαν ήδη αρχίσει να καίγονται. Ίσως για αυτό να νόμισε κάποιος ότι είμαι από αυτούς που βάζουν τις φωτιές καθότι προσπαθούσα να βγάλω αναμμένα αντικείμενα εκτός της σκηνής ώστε να μην καούν και τα υπόλοιπα όμως δεν είχα κανένα αποτέλεσμα».

Επιπροσθέτως, θέλοντας να εξηγήσει πως δεν είχε σχέση με αυτά για τα οποία κατηγορείται, υπογράμμισε πως: «Όσον αφορά άλλωστε τις φωτιές θέλω να τονίσω ότι και ο ίδιος ο ‘αρχηγός” αλλά και λοιποί μάρτυρες αναφέρουν ότι οι φωτιές ξεκίνησαν στις ζώνες 8 και 9, εγώ διαμένω στην ζώνη των ανηλίκων και ότι οι σύρραξη και οι φωτιές προκλήθηκαν από 500 περίπου άτομα τα οποία κατά την οπισθοχώρησή τους έβαζαν φωτιές. Εν συνεχεία άλλος μάρτυρας αναφέρεται σε άλλα 200 άτομα τα οποία έβαλαν φωτιά στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας. Εγώ βρισκόμουν όλο αυτό το διάστημα στην σκηνή μου και δεν είχα καμία συμμετοχή στα όσα συνέβησαν με τους Πυροσβέστες και τους Αστυνομικούς. Από κανέναν άλλον μάρτυρα δεν αναφέρομαι ως υπεύθυνος για τις φωτιές οι οποίες ξεκίνησαν από άλλο μέρος από αυτό που βρισκόμουν εγώ. Δεν είναι δυνατόν με τόσες μαρτυρίες Αστυνομικών και Πυροσβεστών να μην με είδε κανείς να διαπράττω τα όσα μου αποδίδονται. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να είμαι από αυτούς που όπως κατηγορούμαι “έκαψα το Κ.Υ.Τ της Μόριας».

”Αρχηγοί” στο ΚΥΤ της Μόριας

Ο 17χρονος κατηγορήθηκε ως αρχηγός της ομάδας των ανηλίκων που προκάλεσαν την πυρκαγιά, ωστόσο ο ίδιος αναφέρει πως η κατηγορία αυτή είναι ψευδής. Κατόπιν δήλωσε πως αυτό αποσκοπούσε στη στοχοποίησή του, από έναν άνθρωπο ο οποίος κινεί τα νήματα στη δομή και διοικεί τον τομέα των Αφγανών. Συγκεκριμένα κατέθεσε:

«Όσον αφορά την κατάθεση του συμπατριώτη μου, ο οποίος με κατονομάζει ψευδώς ως έναν εκ των εμπρηστών, προτίθεμαι να κινηθώ νομικά εναντίον του, καθότι τα όσα αναφέρει τουλάχιστον ως προς εμένα είναι απολύτως ψευδή. Ο ίδιος είχε καταφέρει σε έναν βαθμό να “διοικεί” τον τομέα των Αφγανών και να είναι ο “αρχηγός” τους. Ψευδώς μου προσδίδει την ιδιότητα του αρχηγού των ανηλίκων. Όσοι δεν τον αποδέχονταν ως αρχηγό τους, τους κακολογούσε και τους δημιουργούσε προβλήματα. Είναι Παστούν και έχει προβληματικές σχέσεις με όσους από τους Αφγανούς δεν είναι. Θέλει να τα πηγαίνει καλά με τις αρχές και με τους ανθρώπους των Μ.Κ.Ο. που δρουν στο Κ.Υ.Τ. Μόριας και για αυτό προφανώς βρήκε ευκαιρία να εμπλέξει κάποιους από αυτούς που δεν τον αποδέχονταν ως αρχηγό τους και παράλληλα να φανεί καλός και συνεργατικός με τις αρχές του νησιού».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares