Κυριακή , 14 Απριλίου 2024

Φωτιά – Η Ελλάδα απέρριψε τη βοήθεια από την Τσεχία

Ένα βροντερό «όχι» φαίνεται πως είπε η Ελλάδα στην Τσεχία η οποία είχε έτοιμες πυροσβεστικές δυνάμεις να στείλει στην χώρα μας για να πέσουν στη μάχη της φωτιάς.

Όπως σημειώνει στην επίσημη σελίδα τους η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Τσεχίας «η τσεχική ομάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στο εξωτερικό. Έχουμε μια μονάδα που μπορεί να επιχειρήσει σε λίγες ώρες εάν χρειαστεί» και συνέχισαν:

«Προσφέραμε επίσης ενεργά τη βοήθεια των Τσέχων πυροσβεστών στην Ελλάδα, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι έχουν αρκετές δικές τους δυνάμεις και πόρους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση
Η τσεχική ομάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην καταπολέμηση πυρκαγιών στο εξωτερικό. Η Ελλάδα αρνήθηκε την προσφορά

Η μονάδα κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών που έχει συγκεντρώσει η τσεχική Πυροσβεστική Υπηρεσία για αποστολή στο εξωτερικό αποτελείται επί του παρόντος από 64 άτομα και 33 κομμάτια εξοπλισμού. Στην ομάδα συμμετέχουν επαγγελματίες πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιφερειών Νότιο Μοραβίας, Μοραβίας-Σιλεσίας, Όλομουτς και Κεντρικής Βοημίας, της πρωτεύουσας Πράγας, της Δευτεροβάθμιας Σχολής Πυροσβεστικής και της Ανώτερης Σχολής Πυροσβεστικής και της Μονάδας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Υπολογίζουμε επίσης σε συναδέλφους από την Υπηρεσία Διάσωσης Υγείας της πρωτεύουσας Πράγας με το αυτοκίνητο Phoenix, οι οποίοι θα λειτουργούσαν ως ιατρική υποστήριξη για την τσεχική ομάδα. Οι πυροσβέστες θα συνοδεύονταν επίσης από τεχνικούς σέρβις από τους κατασκευαστές των βυτιοφόρων έκτακτης ανάγκης. Ολόκληρη η ομάδα είναι έτοιμη να αναχωρήσει εντός 6 ωρών από την αποδοχή της προσφοράς από την Τσεχική Δημοκρατία.

Η τσεχική πυροσβεστική υπηρεσία προσέφερε ενεργά τη βοήθεια της τσεχικής ομάδας στην Ελλάδα τη Δευτέρα, αλλά οι Έλληνες αρνήθηκαν την προσφορά μέσω του Τσέχου πρέσβη, λέγοντας ότι έχουν αρκετές δικές τους δυνάμεις και μέσα. Σε κάθε περίπτωση, η τσεχική πυροσβεστική είναι έτοιμη και σε ετοιμότητα. Προς το παρόν, περιμένουμε μια πιθανή αποδοχή της προσφοράς μας από την πυρόπληκτη χώρα. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν σήμερα δυσκολίες στην αντιμετώπιση μεγάλων πυρκαγιών.

 

ieidiseis.gr

Shares