Παρασκευή , 19 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Φωτιά: Δυναμώνει το πύρινο μέτωπο προς το Πανόραμα Βούλας – Ξεκινούν οι εκκενώσεις

Μάχη με τις φλόγες δίνει μέχρι και αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εξαιτίας της φωτιάς που εκδηλώθηκε στη Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου κοντά στην περιοχή Πυρνάρι. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ γίνονται ρίψεις νερού από και εναέρια μέσα.

Πλέον οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος προσπαθούν να αποτρέψουν τη φωτιά από το να περάσει την κορυφογραμμή που ενώνει την Άνω Γλυφάδα με τη Βούλα και ειδικότερα με το Πανόραμα Βούλας.

Ωστόσο, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, επί τόπου έχει σπεύσει και κλιμάκιο του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Μεγάλη φωτιά στη Γλυφάδα
Κατά τα λοιπά, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

 

Πλάνα από τη φωτιά στη Γλυφάδα| CNN Greece
Παράλληλα, απο αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζουν ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης και ο διευθυντής Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

 

 

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει
Εν τω μεταξύ, σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις προχώρησε η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην περιοχή Πουρνάρι.

Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

 

 

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares