Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Φονική τροπική καταιγίδα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων – Εκτόπισε χιλιάδες άτομα

Η Μαδαγασκάρη χτυπήθηκε με σφοδρότητα από φονική τροπική καταιγίδα, που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους και χιλάδες «εκτοπισμένους» από τα σπίτια τους.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 21 αγνοούνται και περίπου 38.000 έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους στη Μαδαγασκάρη μετά το πέρασμα τροπικής καταιγίδας την περασμένη εβδομάδα από τα βορειοανατολικά της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών.

Ο τελευταίος απολογισμός, την Παρασκευή, ανέφερε 22 νεκρούς, αλλά το τραγικό νούμερο ανεβαίνει συνέχεια και φαίνεται ότι θα φτάσει ακόμα παραπάνω.

Η κυβερνητική υπηρεσία της Μαδαγασκάρης αναφέρει επίσης ότι 83.181 άνθρωποι επλήγησαν συνολικά από την καταιγίδα που σημειώθηκε σε αυτό το νησί στον Ινδικό Ωκεανό.

Η καταιγίδα της 19ης Ιανουαρίου, που ονομάστηκε Σενεσό, προκάλεσε πλημμύρες στη Μαδαγασκάρη, ενώ… κόπηκαν στη μέση δρόμοι που οδηγούν στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβο.

Στη Νότια Αφρική, η περίοδος των τυφώνων εκτείνεται από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο και η Μαδαγασκάρη υφίσταται τακτικά καταστροφικές συνέπειες.

 

newsIT.gr

Shares