Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

«Φονιάδες Πλοίων» στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία – Στόχος τα ρωσικά πλοία

Η Ρωσία κατηγορείται από τη Δύση και το Κίεβο ότι με τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, ευθύνεται για τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται σε σιτηρά παγκοσμίως. Με αποτέλεσμα, όπως τονίζεται, να ανεβαίνουν διαρκώς οι τιμές και να υπάρχει το ενδεχόμενο εκδήλωση μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Εδώ και μερικές ημέρες, μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή προκειμένου να αρθεί, έστω και μερικώς, το εμπάργκο. Και μάλιστα, όχι μόνο για τα ουκρανικά σιτηρά που είναι αποθηκευμένα στην Οδησσό και άλλες περιοχές, αλλά και για τα εξίσου πολύτιμα και αναγκαία, ρωσικά λιπάσματα, που έχουν περιληφθεί στις κυρώσεις. Ο Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε δε αισιόδοξος ότι σύντομα μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.moskva

Επειδή, όμως, ορισμένοι θα ήθελαν να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει χωρίς να αναγκαστούν να κάνουν οποιαδήποτε παραχώρηση προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ αναζητούν διαρκώς αφορμές για να εμπλακούν πιο ενεργά στον πόλεμο, ταυτόχρονα εκτυλίσσεται μια άλλη διαδικασία. Ο στόχος είναι απλός: Να εφοδιαστεί ο στρατός της Ουκρανίας με πυραύλους που θα μπορούν να πλήξουν και να βυθίσουν τα ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, σπάζοντας έτσι ντε φάκτο τον ναυτικό αποκλεισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα και με σχετικό ρεπορτάζ του Reuters, οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν ήδη ένα νέο «φορτίο» όπλων. Ένα φορτίο που θα περιλαμβάνει ό,τι πιο σύγχρονο και ισχυρό διαθέτουν σε επίπεδο αντιπλοϊκών πυραύλων.

Πρόκειται, με απλά λόγια, για τους «φονιάδες των πλοίων», όπως χαρακτηρίζουν οι ειδικοί τους Harpoon της Boeing και τους Naval Strike Missiles (NSM) που κατασκευάζονται από την κοινοπραξία Kongsberg και Raytheon. Οι ΗΠΑ εξετάζουν δε διάφορα σενάρια για το πώς αυτοί οι πύραυλοι θα φτάσουν στα χέρια των Ουκρανών, κάτι που μπορεί να γίνει είτε απευθείας είτε μέσω κρατών-μελών του ΝΑΤΟ που ήδη τους έχουν στην κατοχή τους, όπως η Νορβηγία και η Πορτογαλία.putin 9

Ο εφιάλτης του Πούτιν….

H συναρπαστική συνέχεια… ΕΔΩ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares