Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

“Φωνάζουν” οι Τούρκοι μέσω NAVTEX – Τρομοκρατία από τον Ερντογάν – “Κλείνει τα αυτιά” της η Αθήνα;…..

Η Τουρκία «τορπιλίζει»  καθώς δεν αποσύρει τελικά το Barbaros από την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά το μετακινεί σε διαφορετικά οικόπεδα για να συνεχίσει τις παράνομες έρευνές του.

Ούτε η καταδικαστική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το άνοιγμα των Βαρωσίων έδειξε να πτοεί τον Ερντογάν, ο οποίος σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας και ενόψει των αυριανών (11/10) εκλογών στα Κατεχόμενα.

Είναι σύνηθες πλέον για την Άγκυρα, να ζητά έντονα αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, αμαντώντας με παράνομες NAVTEX σε κάθε έκδοση από μεριάς της Αθήνας. Μία νέα NAVTEX λοιπόν, έρχεται ως απάντηση στην αντίστοιχη ελληνική για την περιοχή της Χίου από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η νέα αντιNAVTEX της Τουρκίας εκδόθηκε από τον σταθμό της Σμύρνης, καθώς θεωρεί πως η ελληνική NAVTEX δεν έχει ισχύ και κατ’ επέκταση δεσμεύει την περιοχή για τουρκικές ασκήσεις.


Η παράνομη navtex από την Τουρκία, εκδόθηκε σε απάντηση της ελληνικής για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

“Καταστάλαξε” το Barbaros
Και οι προκλήσεις από τον θρασύτατο πλέον Ερντογάν δε σταματούν εδώ. Μπορεί να υποσχέθηκε στη Μέρκελ όπως όλα δείχνουν πως θα αποσύρει το Yavuz, όμως πονηρός καθώς είναι φαίνεται ότι το… “αντάλλαξε” με το Barbaros.

Έτσι το τουρκικό πλοίο, συνεχίζει μετά τη navtex που εξέδωσε η Τουρκία να… “σουλατσάρει στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Το ερευνητικό σκάφος των Τούρκων Barbaros, έχει αρχίσει να κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου, πλέοντας και σε κομμάτια των “τεμαχίων 6 και 7” της κυπριακής ΑΟΖ τα οποία εκμεταλλεύονται η γαλλική TOTAL και η ιταλική ΕΝΙ.

Το Barbaros πλέει ανενόχλητο και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι τις 9 Νοεμβρίου, σύμφωνα με NAVTEX των Τούρκων.

Η Αθήνα δεν έχει αντιδράσει τηρώντας την πολιτική των αποστάσεων απ΄ όσα συμβαίνουν στην Κύπρο και αναμένοντας την κλήση των Τούρκων για να πάμε σε “διερευνητικές συζητήσεις

 

ΠΗΓΗ

 

Shares