Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Φολέγανδρος: «Ψυχικά ασθενής» και με αποδείξεις ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος – Η υπερασπιστική γραμμή του δικηγόρου του

Η Φολέγανδρος και μαζί ολόκληρη η χώρα «πάγωσε» με τη νέα γυναικοκτονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονιο σύντροφό της.


Η υπόθεση προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, καθώς κάθε άλλο παρά εξαίρεση αποτελεί, με παρόμοιες υποθέσεις να συγκλονίζουν, πλέον, την ελληνική κοινωνία με ανησυχητική συχνότητα κι ενώ η 26χρονη κηδεύτηκε την Δευτέρα, 19.07.2021, σε κλίμα οργής και οδύνης.

Ο 30χρονος άνδρας έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε την Γαρυφαλλιά και από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη μετά και τις διαπιστώσεις του ιατροδικαστή, με τον δικηγόρο του να δείχνει εξαρχής δείγματα της υπερασπιστικής γραμμής που πρόκειται να υιοθετήσει.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο συνήγορος του γυναικοκτόνου, κ. Γιώργος Βλάχος, τόνισε ξεκάθαρα πως ο πελάτης του είναι «ψυχικά ασθενής».

Είπε πως υπάρχουν σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό αυτό και πως πρόκειται για «διαγνωσμένη εδώ και πολλά χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια» ενώ αποκάλυψε πως ο πελάτης του ήταν για πολύ καιρό υπό φαρμακευτική αγωγή την οποία διέκοψε «αυθαίρετα» και με δική του πρωτοβουλία, διότι τον εμπόδιζε -όπως είπε- να αντεπεξέρχεται στην εργασία του.

«Έχει αντιληφθεί το αποτέλεσμα, έχει ζητήσει συγγνώμη από την πρώτη κατάθεσή του. Η έκφραση συμπάθειας/ συμπόνοιας θεωρώ ότι είναι ειλικρινέστατα», ανέφερε αρχικά ο συνήγορος του δράστη.

Φολέγανδρος
«Είναι ασθενής»
«Όλοι θύματα με μια έννοια είναι, η οικογένεια συμπάσχει. Έχουμε πλήρη συνείδηση του εγκλήματος. Θέλουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να σταματήσει η παθογένεια των φόνων της βίας κατά γυναικών, αυτή είναι η θέληση της οικογένειας και η εντολή που έχω πάρει», υπογράμμισε ο κ. Βλάχος.

Για να συνεχίσει: «Είναι άλλο θέμα η παθογένεια που γεννά η πατριαρχεία κι άλλο η ατομική ασθένεια. Ο εντολέας μου είναι ασθενής. Είναι διαγνωσμένη εδώ και χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια, έπαιρνε αγωγή την οποία διέκοψε, χωρίς να έχει συμβουλευτεί τον θεράποντα γιατρό του γιατί τον εμπόδιζε στο επάγγελμά του.», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ζητηθεί σχετική γνωμάτευση αλλά «ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

«Υπάρχει ένα δεδομένο που ανήκει στην αλήθεια κι είναι κομμάτι της τραγικής υπόθεσης, το κομμάτι του ψυχισμού του δράστη. Δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε επειδή δεν είναι αρεστό, είναι υποχρέωση της υπεράσπισης να το αναδείξει, το αν και σε ποιον βαθμό έπαιξε ρόλο στην εγκληματική πράξη θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Έχουμε δεδομένη ψυχική πάθηση», σημείωσε.

«Δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση αν δεν υπήρχε θέμα ψυχικής υγείας και μάλιστα σοβαρό», είπε κλείνοντας.

Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε, πάντως, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, υποστηρίζοντας πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα. «Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση».

Πηγή: Mega.

 

Shares