Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023

Φοιτητικό σπίτι: «Φωτιά» τα ενοίκια – Οι τιμές σε Αθήνα, Κοζάνη και Πάτρα

«Πονοκέφαλος» έχει γίνει για τους γονείς η ανεύρεση φοιτητικού σπιτιού για το παιδί τους, καθώς τα μικρά διαμερίσματα είναι δυσεύρετα, ενώ οι τιμές των ενοικίων προκαλούν οικονομική αιμορραγία στον οικογενειακό προϋπολογισμό τους.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα μικρά διαμερίσματα στις μεγάλες πόλεις και σε περιοχές κοντά στα πανεπιστήμια είναι ανύπαρκτα και λόγω βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Αν και σύμφωνα με τους ειδικούς στον νομό Αττικής καταγράφεται μία αύξηση της διαθεσιμότητας κατοικιών κατάλληλες για φοιτητές, που κυμαίνεται από 12% έως και 16% σε σχέση με πέρυσι, οι οικογένειες δυσκολεύονται να βρουν το κατάλληλο σπίτι.

«Φωτιά» τα ενοίκια για φοιτητικό σπίτι

Ενδεικτικά, όπως ανέφερε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Εstates οι τιμές για 35 τ.μ. στο Γουδί ξεκινούν από 460 ευρώ. Το ζητούμενο μίσθωμα ξεκινάει από 460 ευρώ και αυξάνεται εάν το ακίνητο είναι πλήρως επιπλωμένο και ανακαινισμένο. Τα μεγαλύτερα ακίνητα άνω των 50 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή του Ζωγράφου ξεκινάνε από 450 ευρώ και φτάνουν τα 650, ενώ στην Καλλιθέα το κόστος μίσθωσης για μια γκαρσονιέρα αρχίζει από 380 ευρώ και φθάνει τα 550.

Πιο οικονομικές επιλογές συναντά ο ενδιαφερόμενος στην Κυψέλη όπου διατίθενται ακίνητα έως 45 τετραγωνικά μέτρα με ζητούμενο μίσθωμα που ξεκινά από 320 ευρώ. Παράλληλα, στα Εξάρχεια το κόστος τους για ένα σπίτι ως 45 τετραγωνικά μέτρα ξεκινά από 380 ευρώ έως και 570 ευρώ.

Στην Κοζάνη το τηλέφωνο των μεσιτικών γραφείων δεν έχει σταματήσει να χτυπά για εύρεση φοιτητικού διαμερίσματος, στούντιο έως και δυάρι με το κόστος να ξεκινά από 120 – 130 ευρώ για τα στούντιο που είναι πιο μικρά και φτάνουν μέχρι και 250 – 280 ευρώ και ανάλογα εάν είναι επιπλωμένο, ενοικιάζονται στο κέντρο της πόλης.

Στην Πάτρα παρατηρείται αύξηση 40-50% στα ενοίκια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθώς για ένα δυάρι στο κέντρο της πόλης, από 250 ευρώ περίπου τα προηγούμενα χρόνια, πλέον το ενοίκιο έχει εκτιναχθεί στα 380 ευρώ.

ieidiseis

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares