Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Φοιτητική Στέγη Ζωγράφου: Συνεχίζονται οι διαδικασίες για την ανακαίνιση

Η Φοιτητική Εστία Ζωγράφου θα εκκενωθεί έως τον Δεκέμβριο

Η ολική ανακαίνιση της ΦΕΖ, προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ έχει ενταχθεί στον κατάλογο των έργων ΣΔΙΤ


Συνεχίζονται οι διαδικασίες για την ανακαίνιση της Φοιτητικής Στέγης της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου (ΦΕΖ), μετά και την έγκριση της χρηματοδότησης 523.180 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την επιλογή των συμβούλων (νομικού, τεχνικού και χρηματοοικονομικού), οι οποίοι σε συνεργασία με το ΕΜΠ, θα δρομολογήσουν τη διαγωνιστική διαδικασία επιλογής του αναδόχου που θα αναλάβει τη μελέτη του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι η ολική ανακαίνιση της ΦΕΖ, προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ έχει ενταχθεί στον κατάλογο των έργων ΣΔΙΤ με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ενώ οι οριστικές μελέτες και οι μελέτες εφαρμογής εκπονήθηκαν από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και παραδόθηκαν στο ΕΜΠ μέσω δωρεάς.

Για την εξέλιξη αυτή το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ και ο πρύτανης Α. Μπουντουβής, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και στον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για τις ενέργειές του προκειμένου να επιταχυνθεί η έγκριση της χρηματοδότησης.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης επισήμανε: «Γυρίζουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία ενός σημαντικού αρχιτεκτονικού κτηρίου που λειτούργησε επί δεκαετίες ως ένα πρότυπο συγκρότημα φοιτητικής στέγης, διευκολύνοντας τις σπουδές των φοιτητών μας που δεν μπορούσαν να επωμιστούν το κόστος διαμονής τους. Η πολύπαθη φοιτητική εστία Ζωγράφου, περνά αποφασιστικά από την λειτουργική της κατάρρευση και απαξίωση σε μια νέα εποχή, με έναν σχεδιασμό που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές φοιτητικής στέγης. Με τη συντονισμένη συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών και την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ένα εμβληματικό έργο για την πανεπιστημιακή κοινότητα της Αθήνας μπαίνει σε τροχιά ταχείας υλοποίησης».

Πηγή: newmoney.gr

Shares