Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Φλώρινα: Μετέφεραν 64,5 κιλά κάνναβης με ταξιδιωτικούς σάκους

Στη Φλώρινα αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 64 κιλών και 553 γραμμαρίων. Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα.

Αναλυτικότερα, αστυνομικούς της Διεύθυνσης Φλώρινας εξάρθρωσαν κύκλωμα διακίνησης μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 64 κιλών και 553 γραμμαρίων. Εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρώτο όχημα λειτουργούσε ως προπομπός στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, ενώ το δεύτερο μετέφερε το παράνομο φορτίο.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών και Πρεσπών και αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης, συνελήφθησαν μία 42χρονη γυναίκα και ένας 48χρονος άνδρας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Φλώρινα: Το μπλόκο της αστυνομίας
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε περιοχή της Φλώρινας και σταμάτησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 48χρονο. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν συνολικά 45 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 64 κιλών και 553 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, εντοπίστηκε και ελέγχθηκε σε περιοχή της Φλώρινας, άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τη 42χρονη, το οποίο προπορευόταν του πρώτου που μετέφερε τα ναρκωτικά και λειτουργούσε ως προπομπός.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

* 64 κιλά και 553 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

* 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

* 3 κινητά τηλέφωνα,

* 3 κάρτες sim και

* Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

 

newsIT.gr

Shares