Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ: Θέμα χρόνου οι αιτήσεις για το βοήθημα των 4.668 ευρώ σε 2.700 φοιτητές…

Tο ποσό των 4.668,03 ευρώ μπορούν να λάβουν για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος ως επιδότηση από το ΙΚΥ, με τη μορφή υποτροφίας επιδόματος, 2.700 φοιτητές που ανήκουν σε Ειδικές Κοινωνικές Ομάδες.

Ξεκινούν τις επόμενες μέρες οι αιτήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας ΕΚΟ ή αλλιώς Φοιτητικού Επιδόματος ΙΚΥ ανέρχεται σε 200,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το ΙΚΥ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνονται οι διοικητικές διαδικασίες προκειμένου να δημοσιευθεί η σχετική Πρόσκληση και να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες» – Γ’ κύκλος (ακαδ. έτος 2018/19).

Οι υποψήφιοι οφείλουν, στην προθεσμία που αναμένεται να προκηρύξει το ΙΚΥ να υποβάλλουν αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή.

Ωφελούμενοι είναι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες προπτυχιακού κύκλου σπουδών που φοιτούν σε Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, με εξαίρεση τους φοιτητές/τριες που φοιτούν σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές καθώς και στις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να πληρούν κατ’ ελάχιστο τα κάτωθι κριτήρια:
1. Είναι Έλληνες πολίτες και διαθέτουν την ελληνική υπηκοότητα ή πολίτες των λοιπών κρατών-μελών της Ε.Ε., ή πολίτες άλλων κρατών νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα για τουλάχιστον πέντε έτη ή κάτοχοι (αριθμού αίτησης) κάρτας ασύλου (πρόσφυγες).

2. Κατέχουν Ελληνικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

3. Δεν λαμβάνουν υποτροφία του ΙΚΥ ή άλλου δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα.

4. Δεν είναι πτυχιούχοι άλλου ελληνικού Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ ή αναγνωρισμένου αλλοδαπού Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ.

5. Δεν έχουν υπερβεί το προβλεπόμενο από τον Κανονισμό Σπουδών χρονικό όριο των εξαμήνων φοίτησης που απαιτείται για τη λήψη του πτυχίου.

6. Ειδικά για τους άνδρες να μην υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της υποτροφίας.

7. Το στεγαστικό επίδομα εάν κάποιοι φοιτητές το λαμβάνουν δεν επηρεάζει τη συμμετοχή τους στην διεκδίκηση των παραπάνω υποτροφιών (αναμονή της οριστικής πρόσκλησης).

Το ύψος έκαστης υποτροφίας, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων, ανέρχεται στο ποσό των:

4.668,03 € ανά φοιτητή/τρια που σπουδάζει σε ΑΕΙ, το οποίο βρίσκεται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας των ιδίων ή / και της οικογένειάς τους ή εκτός του τόπου όπου διαθέτουν οι ίδιοι ή η οικογένειά τους ακίνητη ιδιοκτησία.
3.734,46 € ανά φοιτητή/τρια που σπουδάζει σε ΑΕΙ, το οποίο βρίσκεται εντός του τόπου της κύριας κατοικίας των ιδίων ή / και της οικογένειάς τους ή εντός του τόπου όπου διαθέτουν οι ίδιοι ή η οικογένειά τους ακίνητη ιδιοκτησία.
Ως περιοχή τόπου κατοικίας θεωρείται η αντίστοιχη Περιφερειακή ενότητα, με εξαίρεση τις Νησιωτικές περιοχές. Για τις νησιωτικές περιοχές νοείται ως τόπος κατοικίας ή ιδιοκτησίας η νήσος.

 

newsbomb.gr

Shares