Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020

Φιλοτουρκική ανάρτηση συμβούλου του Μπορέλ – Γιατί το ανέχεστε κύριοι της κυβέρνησης;

Είναι 2η φορά που η σύμβουλος του Μπορέλ “αβαντάρει” τουρκία.

Εχθες μαλιστα δήλωσε: “Η ψευδαίσθηση ενός μεγάλου αδελφού που προστατεύει τα ελληνοκυπριακά συμφέροντα εμποδίζει την Ελλάδα να καθίσει στο τραπέζι με την Τουρκία. Η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει είναι αυτή που θα βρεθεί μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών.”

Είναι 2η φορά που η σύμβουλος του Μπορέλ “αβαντάρει” τουρκία Η ειδική σύμβουλος του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις Νάταλι Τότσι έκανε retweet (κοινοποίηση) σε μια ανάρτηση δημοσιογράφου του EUοbserver, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει «κάποιο δίκιο» στην ανατολική Μεσόγειο.

Φιλοτουρκική ανάρτηση συμβούλου του Μπορέλ - Γιατί το ανέχεστε κύριοι της κυβέρνησης;

Χθες όμως η Νάταλι Τότσι χτύπησε και πάλι…Σύμβουλος Μπορέλ: «Ξεχάστε τις κυρώσεις στην Τουρκία!»
Τη διαφωνία της με την πολιτική των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία και την πρόβλεψη ότι δεν θα κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (1-2 Οκτωβρίου) εξέφρασε προ ολίγου η σύμβουλος του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ, Νάταλι Τότσι.
Σε διαδικτυακή συζήτηση διοργανωμένη από το γραφείο Βρυξελλών του German Marshall Fund of the United States, η κ. Τότσι ήταν σαφής: «Ξεχάστε τις κυρώσεις! Δεν είναι αυτός ο τρόπος να ασκηθεί επιρροή επί της Τουρκίας». Πρόσθεσε ότι θα εκπλαγεί ιδιαιτέρως αν υπάρξει πολιτική συμφωνία για κάτι τέτοιο στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Κύριε Δένδια να ζητήσετε την αποπομπή της…

Είναι η 2η φορά που η εν λόγω σύμβουλος του Μπορέλ παίρνει προκλητικά και επιδεικτικά θέση υπέρ της τουρκίας, λειτουργώντας ως αναμεταδότης των διεκδικήσεων του ερντογάν…

Υπάρχει όμως μια διαφορά η εν λόγω κυρία έχει θεσμική θέση στη ΕΕ, ως ειδική σύμβουλος του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares