Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

Φιλιππίδης: Πρόταση ενοχής κατά του ηθοποιού επειδή…δεν τον αναζήτησε η καταγγέλλουσα αργότερα για να ερωτοτροπήσουν

Αινιγματική είναι η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού στην υπόθεση Φιλιππίδη, για τις καταγγελίες της απόπειρας βιασμού από τον ηθοποιό ως προς το φερόμενο θύμα, που φέρεται να τελέστηκε στο Παλαιό Ψυχικό το 2014…

Η Στέλα Στόγια, εισαγγελική λειτουργός, πρότεινε την ενοχή του ηθοποιού για απόπειρα βιασμού σε βάρος ηθοποιού, ισχυριζόμενη πως, αν δεν ήταν βιασμός, θα ερωτοτροπούσαν και πάλι. Ωστόσο, ένας τέτοιος ισχυρισμός δεν είναι στερεός. Θα μπορούσε να είχε γίνει μια φορά -αν είχε γίνει-, θα μπορούσε να μην τους άρεσε, ή απλώς η καταγγέλλουσα τότε να μην έβγαζε κέφια.

Από μόνος του αυτός ο συλλογισμός της εισαγγελέας δεν μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικά ως “απόδειξη” απόπειρας βιασμού.

Αναλυτικά:

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή και για την δεύτερη απόπειρα βιασμού.

“Η πράξη τελέστηκε” ανέφερε η η κ. Στογια για την καταγγελία που αφορά σεξουαλική βία στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου το 2014 στο Παλαιό Ψυχικό.

«Η καταγγέλουσα κατά την κατάθεση της είχε πάθει κρίση εκείνη τη στιγμή. Έκανε σαν αγρίμι και προσπαθούσε να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από το εγκληματικό σχέδιο του, που ήταν να του κάνει πεολειχία. Μέσα στον πανικό της της είχε μείνει η εντύπωση πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα. «Είναι εκείνη η στιγμή που λες, πως δεν το έκανα! Γιατί δεν δοκιμασα να ανοίξω; Και τα βάζεις με τον εαυτό σου» μας κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο. Η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση. Αν η συναίνεση έχει συναινετικά γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιο της. Πως είναι δυνατόν είπε η υπεράσπιση για αυτό που της συνέβη να μη γράψει κάτι; Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη. Οι σελίδες εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό κι αυτό» τόνισε η εισαγγελέας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares