Κυριακή , 14 Απριλίου 2024

FIFA: Αλλάζουν όλα στο Μουντιάλ – 12 όμιλοι και 104 αγώνες

FIFA: Αλλάζουν όλα στο Μουντιάλ - 12 όμιλοι και 104 αγώνες

Από την Τρίτη (14/03) όπου είναι προγραμματισμένο το συμβούλιο της FIFA, έως τη Πέμπτη (16/03) όπου στο συνέδριο της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα επανεκλεγεί στη θέση του προέδρου ο Τζιάνι Ινφαντίνο, η προσοχή και το ενδιαφέρον στρέφονται στην πρωτεύουσα της Ρουάντα, Κιγκάλι, όπου θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Ανάμεσά τους -όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Marca- αναμένεται να ανακοινωθεί ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, που θα φιλοξενήσουν ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό, θα… μεταβεί από 64 σε 104 αγώνες, ως αποτέλεσμα της αύξησης των συμμετεχουσών ομάδων από 32 σε 48.

Αρχικά οι όμιλοι επρόκειτο να αποτελούνται από τρεις ομάδες, αλλά δεδομένης της έντασης και του ενδιαφέροντος στη διοργάνωση του Κατάρ με το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής όλων των ομίλων, η FIFA αποφάσισε να διατηρήσει τη δομή, παρά τη διεύρυνση του αριθμού των ομάδων και των ομίλων.

Ως εκ τούτου, θα υπάρχουν 12 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, ενώ είχαν αρχικά προγραμματιστεί 16 των τριών. Οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο, καθώς και οι οκτώ καλύτερες τρίτες ομάδες, θα προκριθούν στους «32». Ως αποτέλεσμα, οι φιναλίστ της κορυφαίας διοργάνωσης το 2026 θα παίξουν οκτώ παιχνίδια.

Θα δοκιμαστεί επίσης η δημιουργία ομάδας εργασίας για την κάλυψη των απαιτήσεων της FIFA σχετικά με την υγεία των ποδοσφαιριστών, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής 72ωρης ανάπαυσης μεταξύ των αγώνων, της εβδομαδιαίας ημέρας ανάπαυσης, και επιπλέον καθιερωμένη περίοδος διακοπών για όλους τους ποδοσφαιριστές.

Πηγή: Newsbomb.gr

Shares