Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

«Φιάσκο» με το market pass: Πάει… πίσω η πληρωμή!

Καμιά καταβολή χθες για όσους είχαν κάνει αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και παρά τις δεσμεύσεις του οικονομικού επιτελείου

Παρά τις δεσμεύσεις του οικονομικού επιτελείου, η πληρωμή του market pass για όσους έχουν κάνει αίτηση επιλέγοντας την άυλη ψηφιακή κάρτα, αλλά και την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό πάει… πίσω για μερικές ημέρες! Συγκεκριμένα, όσοι είχαν κάνει αίτηση μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου θα έπρεπε να πληρωθούν εντός της χθεσινής ημέρας, κάτι το οποίο δεν συνέβη για όλους τους δικαιούχους.

Επισήμως, τα στοιχεία των δικαιούχων είχαν διαβιβαστεί προς τις τράπεζες τα προηγούμενα 24ωρα, ωστόσο ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν είχαν λάβει την τελική εντολή (και το κονδύλι) για να πιστώσουν τα ποσά στους δικαιούχους!

Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις οι οποίες υπεβλήθησαν στον πρώτο κύκλο έως τις 28 Φεβρουαρίου ξεπέρασαν τα 2.300.000, ενώ όσοι έχουν ή πρόκειται να υποβάλουν αιτήσεις στο διάστημα 1-15 Μαρτίου θα αρχίσουν να βλέπουν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από τις 20 Μαρτίου.

Αυτό σημαίνει πως δεκάδες χιλιάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα πρέπει να περιμένουν να περάσει το Σαββατοκύριακο για να λάβουν το επίδομα των λίγων ευρώ για τις αγορές σε τρόφιμα, ενώ δεν αποκλείεται η πίστωση των ποσών να πραγματοποιηθεί και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Συνολικά υπολογίζεται πως 3.200.000 νοικοκυριά θα μοιραστούν 650.000.000 ευρώ με δύο τριμηνιαίες πληρωμές, για όσους επιλέξουν πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό, ή μία διμηνιαία και τέσσερις μηνιαίες καταβολές, για όσους επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα. Η ενίσχυση κυμαίνεται μεταξύ 22 και 100 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού.

Σημειώνεται πως στην περίπτωση της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όποιο τρόπο θέλουν οι δικαιούχοι, αλλά είναι κατά 20% λιγότερα, γεγονός που έχει κάνει τους περισσότερους να επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα, όπως ακριβώς συνέβη και στο μέτρο με το fuel pass το 2022.

Με βάση το ισχύον ημερολόγιο πληρωμών, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και θα υποβάλουν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  • στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο,
  • στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο,
  • στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,
  • στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και
  • στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Οσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  • στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο, και
  • στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.
Πηγή: newsbreak
Shares