Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Φέρνουν κάθε βράδυ στον Πειραιά 10άδες παράνομους μετανάστες από τα νησιά  

Αυτοψία στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών έκανε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ο Νότης Μηταράκης. Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου προανήγγειλε την κατασκευή νέας κλειστής δομής στη Λέσβο. Αλλά τα σημαντικότερα ήταν άλλα.

Γράφει η Βασιλική Πολύζου

«Το 2020 αντιμετωπίσαμε τη μεγάλη κρίση των ροών, με τη μείωση τώρα να αγγίζει το 98% στα νησιά μας. Αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα συμφόρησης των νησιών, με τα νησιά να έχουν ήδη αποσυμφορηθεί κατά 65%», είπε μεταξύ άλλων ο Μηταράκης χωρίς να διευκρινίσει πώς πραγματοποιήθηκε η αποσυμφόρηση, αλλά και πότε έγινε. Όπως, βέβαια, δεν είπε ο αρμόδιος υπουργός πού πήγαν όσοι βρίσκονταν στα ελληνικά νησιά πριν από την… αποσυμφόρηση. Είναι ερωτήματα που μένουν αναπάντητα. Στην αποφυγή των απαντήσεων βοηθάει την κυβέρνηση και η πανδημία. Όπως συνδράμουν οι περιορισμοί και ο εγκλωβισμός στην εν κρυπτώ μεταφορά των μεταναστών και των προσφύγων στην ενδοχώρα.

Τα καράβια που φτάνουν κάθε βράδυ στον Πειραιά έχουν κόσμο από τα νησιά. Όποιος περάσει μεταμεσονύχτιες ώρες από το λιμάνι θα δει ένα – δύο πούλμαν να έχουν σταθμεύσει εκεί που δένουν τα πλοία από την Κω, τη Σάμο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο. Εκείνες τις ώρες, βέβαια, στους δρόμους κυκλοφορούν μόνο λιγοστά ταξί και έτσι διευκολύνεται αφάνταστα η δουλειά όσων φέρνουν καθημερινά καραβιές παράνομων μεταναστών και τους προωθούν στην ενδοχώρα προς άγνωστη κατεύθυνση. Χωρίς, βέβαια, να γνωρίζουμε πού τους πηγαίνουν. Κατά τα άλλα κάνουν αποσυμφόρηση των νησιών και γεμίζουν όλη την Ελλάδα με παράνομους μετανάστες.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares