Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Φερνάντο Σάντος: «Από σήμερα είμαι Πολωνός»

Φερνάντο Σάντος: «Από σήμερα είμαι Πολωνός»

Ο Φερνάντο Σάντος παρουσιάστηκε σήμερα (24/1) από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πολωνίας και στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανέφερε πως μετά την πρόσληψη είναι πλέον και εκείνος Πολωνός.


Ο Φερνάντο Σάντος πέρασε και επίσημα σήμερα (24/1) στην επόμενη σελίδα της καριέρας του, καθώς μετά την απομάκρυνση του από τον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας, προσλήφθηκε και ανακοινώθηκε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πολωνίας.

Ο 68χρονος Πορτογάλος θέλησε αρχικά, να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της ομοσπονδίας για τον τρόπο που τους υποδέχθηκαν, δήλωσε χαρούμενος που αναλαμβάνει μία εθνική ομάδα που βρέθηκε στα γήπεδα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 και εν συνεχεία τόνισε πως από σήμερα είναι πλέον και εκείνος “Πολωνός”.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που έδειξε σε εμένα και στο τεχνικό τιμ, αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Είναι τεράστια τιμή γιατί η Πολωνία είναι μια σπουδαία χώρα, με τεράστια ιστορία, επίσης όσον αφορά την εθνική της ομάδα, με μια ιστορία που σημαδεύει τη γενιά μου.

Ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον τρόπο που μας υποδεχθήκατε, τόσο εμένα όσο και την τεχνική μου ομάδα. Σχεδόν νιώσαμε σαν στο σπίτι μας και αρχίσαμε γρήγορα να δουλεύουμε και να σκεφτόμαστε το μέλλον.

Είναι μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες, εξαιρετικής ποιότητας, είναι μια από τις ομάδες που ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό για μένα είναι ευχάριστο, το να μπορώ να συνεχίσω ως προπονητής μιας χώρας με τόση επιρροή.

Από σήμερα είμαι Πολωνός, όπως εσείς, είμαι ένας ακόμα άνθρωπος που θα κάνω τα πάντα και θα φέρω χαρά στους ανθρώπους με πολλή δουλειά. Τώρα θέλω να γνωρίσω τη χώρα, τον πολιτισμό και θα συνηθίσουν να με βλέπουν»

Ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο:

«Πιο σημαντική από τους παίκτες είναι η ομάδα. Η ομάδα είναι ακριβώς αυτό, μια ομάδα παικτών. Ο καθένας θα έχει τη δική του νοοτροπία, προσωπικότητα. Ως ομοσπονδιακός προπονητής πρέπει να τους συγκεντρώσω όλους. Αυτό έκανα πάντα σε όλη μου την καριέρα – που είναι ήδη μεγάλη – και αυτό θα συνεχίσω κάνω.

Στην Ελλάδα είχα έναν συνεργάτη που ήταν Έλληνας. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχεις έναν Πολωνό συνεργάτη, σε αυτή την αρχική φάση είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα θα υπάρχει το πολωνικό στοιχείο στο τεχνικό τιμ»

Πηγή: fosonline.gr

Shares