Δευτέρα , 15 Αυγούστου 2022

FDA: Απαγορεύει στην πολιτεία της Φλόριντα να χρησιμοποιεί μονοκλωνικά αντισώματα για θεραπεία

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έκλεισε τις εγκαταστάσεις θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων στη Φλόριντα τη Δευτέρα, αφού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αφαίρεσε απότομα τις θεραπείες από την λίστα Εξουσιοδοτημένων Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης.

Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα εξέδωσε δήλωση το βράδυ της Δευτέρας, καταδικάζοντας την «απότομη» απόφαση να αφαιρεθούν θεραπείες που μπορούν να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο σε ασθενείς υψηλού κινδύνου που έχουν προσβληθεί ή εκτεθεί στον COVID-19.

“Σήμερα το απόγευμα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αναθεώρησε την Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA)…Οι αναθεωρημένες EUA δεν επιτρέπουν στους παρόχους να χορηγούν αυτές τις θεραπείες εντός των Ηνωμένων Πολιτειών”, αναφέρει η δήλωση.

«Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα αυτής της απότομης απόφασης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όλες οι πολιτειακές τοποθεσίες μονοκλωνικών αντισωμάτων θα κλείσουν μέχρι νεωτέρας… Η Φλόριντα διαφωνεί με την απόφαση που εμποδίζει την πρόσβαση σε οποιεσδήποτε διαθέσιμες θεραπείες ελλείψει κλινικών στοιχείων».

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares