Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

«Φάντασμα» ο ψευτογιατρός από το 2012 – Η αντίδρασή του όταν συνελήφθη….

Πως ξέφευγε από τους αστυνομικούς που τον παρακολουθούσαν επί 1,5 μήνα στην πολυτελή του βίλα. Η επιταγή που στάθηκε μοιραία και τα παραμύθια που πουλούσε σε απελπισμένους ανθρώπους. Με το που έκοψε τα φάρμακα στα 2 παιδιά, χειροτέρεψαν και πέθαναν.

Ως ένα «φάντασμα» κυκλοφορούσε από το 2012 και μετά ο ψευτογιατρός που εμφανιζόταν με το ψευδώνυμο «Νίκος Κοντός» στα θύματά του και τα εξαπατούσε αποσπώντας τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ και οδηγώντας κάποια από αυτά στο θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, από το 2012 ο άνθρωπος αυτός δεν υπάρχει πουθενά. Δεν κάνει φορολογικές δηλώσεις. Όσο για το σπίτι στο οποίο μένει και συνελήφθη είναι σε ένα οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων και είναι στο όνομά του.

Πως διακινούσε τις επιταγές – Μια από αυτές στάθηκε μοιραία για τον ίδιο
Όταν δεν έπαιρνε μετρητά από τα θύματά του αλλά επιταγές δεν τις κατέθετε στην τράπεζα αλλά έκανε το εξής: Έκανε μεγάλες αγορές και τις οπισθογραφούσε στο όνομα του ιδιοκτήτη κάποιου καταστήματος και εκείνος του έδινε τα ρέστα.

Οι αστυνομικοί τον έψαχναν 13 μήνες και τον βρήκαν από μια επιταγή που κατέθεσε σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Εκεί, κατάλαβαν τι γίνεται και παρακολούθησαν το σχολικό και έτσι έφτασαν σπίτι του.

Από εκεί και πέρα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Οι αστυνομικοί τον παρακολουθούσαν εδώ και 1,5 μήνα. Οι μόνοι που έβλεπαν να μπαίνουν και να βγαίνουν από αυτό ήταν η Αλβανίδα σύντροφός του και τα 2 παιδιά του.

Πως τους ξέφευγε
Οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση έφτασαν σε σημείο να πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με έναν ιδιαίτερα εκπαιδευμένο άνθρωπο στην αντιπαρακολούθηση. Όταν έμπαινε στο αυτοκίνητό του αδυνατούσαν να τον παρακολουθήσουν. Έμπαινε σε αδιέξοδα και πλατείες της περιοχής, παραβίαζε κόκκινα φανάρια και έτσι τους ξέφευγε.

Η αντίδρασή του όταν τον συνέλαβαν
Αφού συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία και ήταν έτοιμοι να τον συλλάβουν του χτύπησαν το κουδούνι. Εκείνος τους είδε από την κάμερα και τους άνοιξε κανονικά. Ήταν πολύ ψύχραιμος και πίστευε ότι θα τον συλλάμβαναν μόνο για αντιποίηση αρχής. Όμως, κλυδωνίστηκε όταν του είπαν ότι οι κατηγορίες οι οποίες αντιμετωπίζει είναι και για ανθρωποκτονίες.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του
Στο σπίτι του είχε δεκάδες φωτογραφίες με πολεμικά αεροπλάνα στα οποία απεικονίζεται και ο ίδιος. Επίσης, βρέθηκαν 7 αυθεντικά κράνη πιλότων πολεμικών αεροσκαφών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο πατέρας του ήταν πιλότος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο ίδιος εμφανιζόταν και συστηνόταν ως πιλότος και μάλιστα στην Λάρισα είχε μεταβεί φορώντας στολή!

Ο «Νίκος Κοντός» είχε μετατρέψει την σοφίτα σε γραφείο και είναι γεμάτη εικόνες, καντήλια και μανουάλια. Μάλιστα, δηλώνει και ο ίδιος πιστός και στην Λάρισα λέγεται ότι έχει γίνει κίνημα συμπαράστασής του από πιστούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δυο οικογένειες των ανήλικων που πέθαναν εξαιτίας του τις γνώρισε σε μοναστήρια.

Κάνοντας τον πιστό, καθόταν ώρες ολόκληρες σε μοναστήρια και παρακολουθούσε προσεκτικά τους επισκέπτες. Όταν διαπίστωνε ότι κάποιος ήταν σε απελπισία, τον πλησίαζε και έπιανε συζήτηση μαζί του, και συστηνόταν ως “γιατρός” με εξειδικευμένες σπουδές στην Αμερική και την Ελβετία, κυρίως στην ογκολογία.

Έδειχνε πρόθυμος να βοηθήσει τα υποψήφια θύματά του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον ενδιαφέρει «πρώτα απ΄ όλα η αλληλεγγύη στον άνθρωπο» και πως με τις εγκεκριμένες “θεραπείες του” είχε σώσει πολύ κόσμο. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα για να πείσει τα θύματά του, προκειμένου να αναλάβει αυτός την θεραπεία των ατόμων που προσέγγιζε ή στενών συγγενών του. Κάποιους από αυτούς φέρεται να τους δεχόταν στην πολυτελή βίλα του – “φρούριο” στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, ενώ τους περισσότερους σε δύο ιατρεία γιατρών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι εξαπατήθηκαν και αυτοί από τον “διάσημο συνάδελφό τους από το εξωτερικό”, που ήθελε να βοηθήσει καρκινοπαθείς. Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι οι δυο γιατροί σε Βόλο και Λάρισα με τους οποίους «συνεργαζόταν», ήξεραν περί τίνος πρόκειται.

Έπαιρνε απίστευτα ποσά από τα θύματά του
Ο ψευτογιατρός, έπαιρνε 15 με 20 χιλιάδες ευρώ για την ολοκλήρωση της κάθε «θεραπείας». Τα δυο παιδιά που «ανέλαβε» και πέθαναν από την πρώτη στιγμή που σταμάτησαν τα φάρμακα χειροτέρεψαν.

Ο αδίστακτος αυτός άνθρωπος έπαιρνε τις εξετάσεις των ασθενών του από τα διαγνωστικά κέντρα και τους έλεγε: «Θα σας δώσω εγώ την διάγνωση αλλά επειδή θέλω και δεύτερη γνώμη από κορυφαίους γιατρούς θα τα στείλω και στο εξωτερικό». Και έτσι τους καθυστερούσε.

ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

 

newsit

Shares