Σάββατο , 21 Μαΐου 2022

Φαγητό στη βροχή για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

Υπό δύσκολες συνθήκες διαβιούν οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου

Δύσκολες ώρες περνούν οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου και των οικισμών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος αλλά και του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα και το νερό που έπεσε δυσκόλεψαν σε μεγάλο βαθμό Εκκλησία, εθελοντές και προσωπικό των Δήμων που έχουν επιφορτισθεί με τη διανομή της βοήθειας στους πληγέντες.

Ο χειμώνας που όλοι φοβούνται έκανε την εμφάνισή του με τη μορφή καταιγίδων ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Αγαθάγγελος Γιανναράκης, αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διανομή χθες των 1300 μερίδων φαγητού στους σεισμόπληκτους λόγο της έντονης βροχόπτωσης, την διαβίωση όσων μένουν ακόμη σε σκηνές αλλά και στη θέληση όλων να συνεχίσουν να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους μας.

Δυστυχώς, είπε, ο χειμώνας είναι μπροστά αλλά όλοι προσπαθούν για να ανακουφιστούν οι άνθρωποι που υποφέρουν και από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο.

Πολλοί που διαμένουν στις σκηνές στο Αρκαλοχώρι και αλλού, αρνούνται να τις εγκαταλείψουν και να φιλοξενηθούν σε άλλες δομές ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια ώστε να έρθουν και άλλοι οικίσκοι 90 στο σύνολο για τη φιλοξενία των 320 ατόμων που διαμένουν σε ξενοδοχεία τα οποία μπορεί να κλείσουν ή να εξευρεθούν άλλα για τους επόμενους 4-5 μήνες.

Ο κ. Αγαθάγγελος τόνισε ότι δεν είναι απαραίτητος άλλος ρουχισμός, στηλιτεύοντας παράλληλα την αποστολή νυφικού, στολή αστροναύτη κ.α λέγοντας ότι κάποιοι έκαναν εκκαθάριση των παταριών τους και κάλεσε τον κόσμο να στέλνει μόνο τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Για τις ζημιές στους ναούς είπε ότι συστήνεται επιτροπή από την Ιερά Μητρόπολη η οποία μετά τους ελέγχους που έχουν γίνει από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών θα εποπτεύει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την αποκατάστασή τους.

Με πληροφορίες από ekriti

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares