Τρίτη , 22 Σεπτεμβρίου 2020

F-35A: Και η Πολωνία στο «παιχνίδι» αγοράς των stealth μαχητικών αεροσκαφών…

F-35A: Και η Πολωνία στο «παιχνίδι» αγοράς των stealth μαχητικών αεροσκαφών...

Η Πολωνία φαίνεται πως δεν αστειεύεται καθόλου με την ενίσχυση και αναβάθμιση των αεροπορικών της δυνάμεων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται και σχεδιάζει να αποκτήσει τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς των ΗΠΑ, τα F-35A.

Μετά τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ, πως η Ιαπωνία προτίθεται να αγοράσει τα αμερικανικά F-35, μια άλλη στενή εξίσου σύμμαχος των ΗΠΑ, η Πολωνία, μπήκε δυναμικά στο «παιχνίδι» για την αγορά τους.

Ειδικότερα, η Πολωνία σχεδιάζει να αγοράσει 32 μαχητικά αεροπλάνα F-35A της Lockheed Martin για να αντικαταστήσει αεριωθούμενα της σοβιετικής εποχής, δήλωσε σήμερα ο πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάζακ.

«Σήμερα στέλνουμε αίτημα στους αμερικανούς εταίρους μας σχετικά με την αγορά 32 αεροσκαφών F-35A μαζί με πακέτο επιμελητείας και εκπαίδευσης», έγραψε ο Μπλάζακ στο Twitter.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να επεκτείνουν τις πωλήσεις μαχητικών F-35 σε πέντε χώρες, περιλαμβανομένης της Πολωνίας, καθώς οι ευρωπαίοι σύμμαχοι ενισχύουν τις άμυνές τους εξαιτίας της ενίσχυσης της Ρωσίας, είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα το Πεντάγωνο.

Στη διάρκεια σημερινής τηλεοπτικής παρέμβασής του, ο Μάριους Μπλάζακ δήλωσε επίσης πως η Πολωνία σημειώνει πρόοδο στην προσπάθειά της να πείσει τις ΗΠΑ να αυξήσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στο πολωνικό έδαφος.
ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares