Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

F-35 : Νέο ‘σφιχταγκάλιασμα’ ΗΠΑ-Τουρκίας… Ραγδαία εξέλιξη…

F-35 : Νέο 'σφιχταγκάλιασμα' ΗΠΑ-Τουρκίας... Ραγδαία εξέλιξη...

Δεν θα σταματήσει η εξάρτηση των ΗΠΑ από την Τουρκία στο θέμα της κατασκευής των  F-35, σύμφωνα με αξιωματούχους του αμερικανικού Πενταγώνου, που επικαλείται ο Bloomberg. Όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα αυτή η εξάρτηση θα συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη επιβεβαιωμένη ένδειξη πως η στάση των ΗΠΑ, απέναντι στην Τουρκία ‘μαλακώνει’ παρά τον συνεχιζόμενο εναγκαλισμό Άγκυρας-Μόσχας.

“Το F-35 δεν μπορεί να συνυπάρξει με μια ρωσική πλατφόρμα συλλογής πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθεί για να γίνουν γνωστές οι δυνατότητές του”, δήλωσε ο Λευκός Οίκος τον περασμένο Ιούλιο.

Αν και η Τουρκία εξακολουθεί να απαγορεύεται να αγοράσει το αεροπλάνο που κατασκευάστηκε από την Lockheed, ο υπολοχαγός Mike Andrews, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι ελήφθη απόφαση στα τέλη του περασμένου έτους “να υλοποιηθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις και να γίνουν αποδεκτές οι παραδόσεις ανταλλακτικών που ήταν ήδη συμφωνημένες”.

Ο στόχος είναι να “αποφευχθούν δαπανηροί και άχρηστοι τερματισμοί συμβολαίων”, είπε. Η απόφαση για τα ανταλλακτικά του αεροσκάφους αναφέρθηκε μόλις σε μία πρόταση, σε έκθεση για το F-35, τον Μάιο από το Υπηρεσίας Λογοδοσίας της κυβέρνησης.

Εναλλακτικές πηγές “έχουν εντοπιστεί για όλα τα τουρκικά εξαρτήματα και θα χρησιμοποιηθούν καθώς τα τουρκικά συμβόλαια λήγουν και παραδίδεται υλικό”, δήλωσε ο Andrews.

Σταδιακή απομάκρυνση για τα F-35

Φαίνεται πως οι ‘εντολές’ του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας προς τη Lockheed Martin είναι να απομακρύνεται σταδιακά από Τούρκους προμηθευτές….

η συνέχεια… ΕΔΩ

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares