Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

F-35: Μετά το Ισραήλ και οι ΗΠΑ καθηλώνουν μαχητικά λόγω του ατυχήματος στο Τέξας

Μετά το περιστατικό της 15ης Δεκεμβρίου κατά το οποίο ένα αεροσκάφος συνετρίβη σε αεροδιάδρομο

Το Γραφείο του Προγράμματος των F-35 στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχει καθηλώσει έναν μικρό αριθμό μαχητικών μετά το περιστατικό της 15ης Δεκεμβρίου κατά το οποίο ένα αεροσκάφος συνετρίβη σε αεροδιάδρομο του Τέξας.

Σε μια δήλωση στο Defense News την Τρίτη, το Γραφείο του Προγράμματος F-35 επιβεβαίωσε ότι ορισμένα F-35 θα είναι καθηλωμένα τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, ωστόσο αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσα F-35 δεν μπορούν να πετάξουν.

«Το Γραφείο Κοινού Προγράμματος F-35 εξέδωσε μια Τεχνική Οδηγία Συμμόρφωσης (TCTD) για να περιορίσει ορισμένα αεροσκάφη, τα οποία έχουν αξιολογηθεί ως υψηλότερου κινδύνου, από τις πτητικές λειτουργίες, ενώ η έρευνα για το ατύχημα στις 15 Δεκεμβρίου συνεχίζεται και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δεν θα αναπτυχθούν», ανέφερε η JPO.

«Τα αεροσκάφη που αφορά η οδηγία έχουν ταυτοποιηθεί και το JPO θα συνεργαστεί με τις αμερικανικές στρατιωτικές υπηρεσίες και τους διεθνείς εταίρους για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με το TCTD».

Στις 25 Δεκεμβρίου, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει τις συστάσεις του Οργανισμού Πιλότων Τζετ (JPO) και θα προσγειώσει 11 από τα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35 «Adir».

«Από τα ευρήματα και τις πληροφορίες που διαβιβάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι τα αεροσκάφη απαιτούν ειδική επιθεώρηση για να αποκλειστεί η πιθανότητα επαναλαμβανόμενης δυσλειτουργίας στην ισραηλινή διάταξη», ανέφερε η ανακοίνωση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ πρόσθεσε ότι η απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares