Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

F-16 Viper: Έφτασε στο Τέξας το αναβαθμισμένο μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας

To πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας F-16 Viper έφτασε στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin Aero στο Τέξας, έπειτα από την διαδικασία εκσυγχρονισμού στην συγκεκριμένη έκδοση, που έλαβε χώρα στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και της Lockheed Martin…

Στο Τέξας θα πραγματοποιηθούν όλα τα αναγκαία επίγεια και πτητικά τεστ -που περιλαμβάνουν προσομοίωση σε ειδικούς θαλάμους- ώστε το αεροσκάφος να πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Μετά την ολοκλήρωση των πτητικών δοκιμών, το F-16 θα επιστρέψει στην Ελλάδα ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα επόμενα έξι αεροσκάφη F-16 θα περάσουν τις πύλες της ΕΑΒ για αποσυναρμολόγηση και αναβάθμιση.

Συνολικά, θα αναβαθμιστούν 84 ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη στην έκδοση F-16 Viper με χρονικό ορίζοντα έως το 2027. Για κάθε ένα από αυτά, η διαδικασία αναβάθμισης διαρκεί από εννέα έως έντεκα μήνες. Για τα επόμενα έξι χρόνια, σε διαδικασία αναβάθμισης αναμένεται να βρίσκονται ταυτόχρονα περίπου 12 αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Shares