Κυριακή , 8 Δεκέμβριος 2019

F-16: Τα ελληνικά μαχητικά πέταξαν στην Κύπρο «κάτω από τη μύτη» των τουρκικών ραντάρ…

Χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τα τουρκικά ραντάρ πέταξαν το πρωί 3 ελληνικά μαχητικά F-16 στους κυπριακούς αιθέρες στο πλαίσιο της τελικής φάσης της τακτικής άσκησης «Ατσάλινο Βέλος» της εθνικής φρουράς…

«Η αποστολή των ελληνικών μαχητικών επιβεβαιώνει τις δυνατότητες άμεσης και αποτελεσματικής επέμβασης της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή τη Κύπρου, άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός της συμμετοχής των ελληνικών δυνάμεων στην άσκηση», επισημαίνουν επιτελείς του ΓΕΕΘΑ.

Εξ αφορμής της άσκησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε και σε όσους επέκριναν την απουσία των ελληνικών μαχητικών από την παρέλαση της πρώτης Οκτωβρίου, που σηματοδοτεί την επέτειο της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κύπρου, μετά τον αγώνα ενάντια στους Άγγλους αποικιοκράτες. «Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα θέλουμε στις ασκήσεις και όχι στις παρελάσεις» τονίζει με νόημα ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Δείτε την ανάρτηση:

Τα ελληνικά F-16 πέταξαν σήμερα πάνω από την Κύπρο συμμετέχοντας ουσιαστικά στη διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Ατσάλινο Βέλος», μαζί με τα κυπριακά στρατεύματα.Όπως είχα πει, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα θέλουμε στις ασκήσεις και όχι στις παρελάσεις.*Video απόσπασμα από την εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" της κυπριακής τηλεόρασης ΡΙΚ

Gepostet von Nikos Panagiotopoulos am Donnerstag, 17. Oktober 2019

 

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, που διεξάγεται στο πεδίο βολής Καλού Χωριού με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) της Εθνικής Φρουράς, τα ελληνικά μαχητικά προσέβαλλαν εικονικά στόχους ενώ στην άσκηση συμμετείχε επίσης ένα μεταγωγικό αεροσκάφος με Έλληνες αλεξιπτωτιστές.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες μετά τη δυναμική παρουσία των ελληνικών F-16 στην Κύπρο, η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά στο ανατολικό Αιγαίο. Όπως έγινε γνωστό, ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στην Παναγιά και τις Οινούσσες. Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε ύψος 28.000 ποδών και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά. Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ εντάσσουν την τουρκική πρόκληση στη συνήθη τακτική και δραστηριότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο, ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να σχετίζεται η υπέρπτηση των τουρκικών αεροσκαφών στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τη σημερινή αποστολή 3 ελληνικών F-16 στην Κύπρο.

onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares