Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟΣ ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Ζάεφ περί “Μακεδονίας”: “Δικαίωμά του μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες”…

Το επιχείρημα ότι «τυπικά ο κ. Ζάεφ έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το πρόσφατο συνταγματικό όνομα της χώρας του μέχρι να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες διαδικαστικές και τυπικές ενέργειες» χρησιμοποίησε ο…Δημήτρης Τζανακόπουλος για να απαντήσει στην κριτική που ασκείται για το γεγονός οτι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κάνει κατά συρροήν αναρτήσεις στο Twitter χρησιμοποιώντας τον όρο «Μακεδονία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε, επίσης, ότι «νομίζω ότι οι γείτονές μας θα επιδείξουν καλή θέληση όπως έκαναν και στο παρελθόν». «Βρισκόμαστε σε μια απολύτως μεταβατική περίοδο. Μέρα με τη μέρα όλοι θα ευθυγραμμιστούν με τα όσα επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών» έκλεισε τις αναφορές του στο θέμα κατά τη συνέντευξή του στο Real FM.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιχείρησε να απαντήσει και στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού υποστηρίζοντας ότι «ο νόμος λέει ότι ο κατώτατος μισθός αναδιαμορφώνεται στο 2ο 15νθήμερο του Ιανουαρίου».

Όσον αφορά την επισήμανση πολλών ότι τα οφέλη από την αύξηση αυτή θα εξαϋλωθούν από τη μείωση του αφορολογήτου που έχει συμφωνηθεί να ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2020, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε ότι «τα περί του ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα εξανεμιστεί με την μείωση του αφορολόγητου μοιάζουν με déjà vu. Επί 1,5 χρόνο μας έλεγαν ότι οδεύουμε στην περικοπή των συντάξεων και συμπέραιναν ότι δεν έχουμε βγει από τα μνημόνια. Νομίζω ότι η ίδια απάντηση που δόθηκε με την ακύρωση του μέτρου των συντάξεων είναι και εδώ η πιο πιθανή. Φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία επιτυγχάνει τα πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς την υλοποίηση οποιουδήποτε νέου μέτρου. Επομένως θα έλεγα να μη βάζουν τα λεφτά τους στο στοίχημα για την μείωση του αφορολογήτου».

Κατά τον ίδιο, τέλος, η κυβέρνηση « έχει μπροστά της 8 μήνες και έχει συγκεκριμένο σχέδιο και πρωτοβουλίες: να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση, να συνεχίσουμε το διάλογο με την Εκκλησία, να προχωρήσουμε σε μέτρα που αφορούν την ελάφρυνση των χρεωμένων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, να προχωρήσουμε στο νομοσχέδιο που αφορά την προστασία της α΄κατοικίας. Με αυτό το έργο ασχολούμαστε και όχι με τις ημερομηνίες των εκλογών». «Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.
protothema.gr

Shares