Τρίτη , 27 Σεπτεμβρίου 2022

Εξοργιστικό!!! Ο Δήμος Νέας Σμύρνης δίνει κίνητρα για να… παγώνουν οι μαθητές στις τάξεις-ΕΙΚΟΝΑ

Απίστευτο αλλά αληθινό! Ο Δήμος Νέας Σμύρνης δίνει κίνητρα  για να… παγώνουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες και να μην μπορούν τα παγωμένα χέρια τους να πιάσουν ούτε το στυλό.

Το θέμα έχει ως εξής: Με επιστολή που έστειλε η δημοτική αρχή του Δήμου Νέας Σμύρνης προς τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους Γονέων του δήμου, τούς ζητά να… «περιορίσουν» τη θέρμανση και τον φωτισμό μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας». Τονίζεται μάλιστα ότι «είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες».

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Παράλληλα δεν διστάζει να θεσπίσει “ειδική δέσμη μέτρων επιβράβευσης” των διευθυντών των σχολικών μονάδων που θα ανταποκριθούν με επιτυχία σε αυτή την προτροπή του!

Τι να πει κανείς;

Μάλλον για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτει 2022 να είναι ζεστές – στην θερμοκρασία που πρέπει και με επαρκή φωτισμό οι σχολικές αίθουσες. Να μπορούν αναπόσπαστα οι μαθητές να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς να τουρτουρίζουν ή να γουρλώνουν τα μάτια ελλείψει φωτισμού.

Το βασικό ωστόσο είναι ότι η  Δημοτική Αρχή δεν διστάζει να συμπλέει με τις πιο ντροπιαστικές μεθόδους του Υπουργείου, της δήθεν επιβράβευσης αυτών των σχολικών μονάδων που θα καταναλώσουν τα λιγότερα. Δηλαδή να δίνει κίνητρα για να παγώνουν τα παιδιά μας στις σχολικές αίθουσες, να κάνουν μάθημα με κουβέρτες και να μην μπορούν τα παγωμένα χέρια τους να πιάσουν το στυλό.

Ίσως το επόμενο βήμα των φαεινών εγκεφάλων του Δήμου να είναι η επιδότηση κουβερτών

alfavita.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares