Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ άρθρο της Yeni Safak: “Η Μεσόγειος ΘΑ ΓΙΝΕΙ τουρκική ΛΙΜΝΗ – Σύντομα θα ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ την Ελλάδα”…

Άλλο ένα προπαγανδιστικό ρεπορτάζ, που στόχο έχει να προκαλέσει πανικό σε Ελλάδα και Κύπρο, προχώρησαν τα τουρκικά ΜΜΕ, φυσικά με κύριο στόχο και το εσωτερικό της Τουρκίας.Ο λόγος για την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» η οποία υποστηρίζει ότι μόλις οι S-400 τοποθετηθούν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, η Τουρκία θα μπορεί να απειλεί την Ελλάδα και τα ενεργειακά σχέδια της Κύπρου.

Σύμφωνα με τη «Yeni Safak» η τοποθέτηση των αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 σε συγκεκριμένες περιοχές, θα έχουν ως στόχο:
– Να ελέγξουν τον εναέριο χώρο της Μεσογείου και να φέρουν τα πάνω κάτω στα σχέδια του ενεργειακού πολέμου που διεξάγεται στην περιοχή.
– Στο Αιγαίο, να επανακτήσουν τα “κατεχόμενα” νησιά που έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα αλλά η Αθήνα έχει τοποθετήσει στρατιωτικά φυλάκια.
– Όλα τα αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την Ελλάδα θα εντοπίζονται αμέσως από τα ραντάρ των S-400 και η Ελλάδα θα σταματήσει να απειλεί την Τουρκία.
-Τέλος, στη Συρία να εμποδιστεί η δημιουργία «διαδρόμου τρομοκρατίας» από τους Κούρδους της Συρίας (YPG).

Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν έχει αυτοπαγιδευτεί. Από τη μία χρησιμοποιεί τους S-400 για να απειλήσει το ΝΑΤΟ, αλλά από την άλλη προπαγανδίζει υπέρ των αντιπυραυλικών συστημάτων με αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση να υπάρξουν πολλοί απογοητευμένοι τόσο στη Δύση όσο και στην Τουρκία…

Shares