Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Έξω από τα δόντια Ζαχάροβα: Η Ευρώπη να ξυπνήσει από τον λήθαργο – Οι ΗΠΑ ωφελούνται από τον πόλεμο

maria_zakharova_ellada_dilwseis_xr

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε σε δηλώσεις του Ταγιάνι για την εξωτερική πολιτική της Ευρώπης


Η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να ξυπνήσει από το λήθαργό της, να θυμηθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ωφελήθηκαν από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους που εξαπέλυσαν οι δυτικές χώρες και να μην πατήσει στην ίδια παγίδα, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Νωρίτερα, ο Ταγιάνι δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν έχει πραγματική εξωτερική και αμυντική πολιτική, «υπάρχει υπερβολική ζήλια» μεταξύ των χωρών, καθώς επίσης ότι «η Ευρώπη καταλήγει πάντα να ακολουθεί τις ΗΠΑ». Σύμφωνα με τον Ταγιάνι, «ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Ευρώπη, η οποία είναι υποχρεωμένη να βοηθήσει την Ουκρανία, βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

«Δεν καταλαβαίνουν ότι οι ΗΠΑ παρασύρουν την Ευρώπη σε έναν μεγάλο πόλεμο; Γιατί; Επειδή η Ουάσιγκτον δεν έχει εδώ και καιρό άλλα μέσα για να ενισχύσει το δολάριο και να διατηρήσει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, εκτός από τη δημιουργία εστιών έντασης στον κόσμο» έγραψε η Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram.

«Η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να ξυπνήσει από τον ληθαργό της και να θυμηθεί επιτέλους ότι οι ΗΠΑ ήταν αυτές που βγήκαν κερδισμένες από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους που εξαπέλυσαν οι δυτικές χώρες. Ενώ όλος ο κόσμος βρισκόταν πάνω στα ερείπια, η Ουάσινγκτον δημιούργησε πάνω στις στάχτες την Pax Americana» πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares