Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Εξιτήριο πήρε το βρέφος που εισήχθη με κορωνοϊό στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης…

Το πολυπόθητο εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε το 29 ημερών βρέφος που διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό…

Το βρέφος εισήχθη προ τριημέρου -27 ημερών τότε- στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο πυρετός που είχε εκδηλώσει το βρέφος έπεσε και οι γιατροί έδωσαν το «ΟΚ» για να επιστρέψει στο σπίτι του με την οικογένειά του.

Το βρέφος, κατά την ίδια πηγή, είναι καλά στην υγεία του. Υπενθυμίζεται ότι ήταν η δεύτερη περίπτωση βρέφους που νοσηλεύεται με κορωνοϊό, με την πρώτη να εντοπίζεται στην Εδεσσα.

Κορωνοϊός: Δίνει ακόμα μάχη η 17χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Την ίδια στιγμή, η 17χρονη που βρίσκεται στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ -ο νεαρότερος πολίτης που διασωληνώνεται με κορωνοϊό στην Ελλάδα μέχρι σήμερα- εξακολουθεί να δίνει τη δική της μάχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι γιατροί διαπίστωσαν σημάδια μερικής βελτίωσης το βράδυ της Δευτέρας, τα οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετά ώστε να την αποσωληνώσουν. Οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ χαρακτηρίζουν την κατάστασή της κρίσιμη αλλά σταθερή.

Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, όμως το Σάββατο η κατάστασή της επιδεινώθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή της στη ΜΕΘ και η διασωλήνωσή της. Σύμφωνα με πληροφορίες -που μένει να επιβεβαιωθούν και επίσημα-, η νεαρή δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Παρακολουθήστε μέσα από το www.koronoios-live.gr, το νέο site του iefimerida.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Πηγή: iefimerida.gr

Shares