Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Έξι συλλήψεις και είμαστε ακόμη στην αρχή: Στον Ανακριτή η μητέρα και δύο από τους βιαστές της 12χρονης – Υπάρχουν κι’ άλλα παιδιά στο κύκλωμα;

Ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα η φρίκη που πέρασε το 12χρονο παιδί, το οποίο αντί να πηγαίνει σχολείο και να χαίρεται το παιχνίδι, έγινε βορά στα παιδόφιλα θηρία της… διπλανής πόρτας.


Με δυσκολία παρακολουθεί κάποιος τα όσα αποκαλύπτονται στην υπόθεση με τους βιασμούς που υπέστη το μόλις 12 ετών κοριτσάκι από τα Σεπόλια. Το παιδί έζησε την κόλαση στα χέρια των παιδόφιλων οι οποίοι συλλαμβάνονται ο ένας μετά τον άλλον.

Παράλληλα, σοκάρει το γεγονός ότι μετά από έξι συλλήψεις, βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, αφού σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει εξιχνιαστεί μόλις το 10% της υπόθεσης. Αυτό από μόνο του, γιγαντώνει την φρίκη που πέρασε το 12χρονο παιδί, το οποίο αντί να πηγαίνει σχολείο και να χαίρεται το παιχνίδι, έγινε βορά στα παιδόφιλα θηρία.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι μαρτυρίες ότι στο μαγαζί-κολαστήριο του Ηλία Μίχου σύχναζαν κι’ άλλα παιδιά, πληροφορία που συνειρμικά οδηγεί ότι μπορεί να μην ήταν μόνο η 12χρονη στο κύκλωμα που αποκαλύπτεται.

Η ώρα του Ανακριτή
Από την πλευρά της η μητέρα της μικρής, που αναμένεται να καταθέσει σήμερα ενώπιον της Ανακρίτριας, αρνείται κάθε κατηγορία.

Ενώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθούν σήμερα και οι άλλοι δύο συλληφθέντες έπειτα από εντάλματα, 33 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής. Ο ένας εξ αυτών φέρεται να είχε καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό της μητέρας και να είχε έρθει σε επαφή με το παιδί μέσω Viber.

Τόσο ο 36χρονος όσο και ο 33χρονος είναι πιθανό να ζητήσουν νέα προθεσμία από την Ανακρίτρια ώστε αφού λάβουν αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, να έχουν χρόνο να προετοιμάσουν τις θέσεις τους έναντι της κακουργηματικής κατηγορίας που τους αποδίδεται.

Ο δεύτερος φαίνεται πως ήταν «πελάτης» του Μίχου. Επίσης, το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί μετά τον εισαγγελέα στην Ανακρίτρια και ο 34χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης.

Την ίδια ώρα πληροφορίες μιλούν για νέα εντάλματα σύλληψης.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν την μητέρα
Με θέση άρνησης στη βαριά κατηγορία που της αποδίδουν οι δικαστικές αρχές, ότι εκπόρνευε το παιδί της, θα μεταχθεί μετά το μεσημέρι ενώπιον της Ανακρίτριας η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό.

Η 37χρονη γυναίκα καλείται σήμερα να δώσει απαντήσεις σε όσα καταλογίζονται στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος της, την περασμένη Τετάρτη, η 33η Τακτική Ανακρίτρια που εξέδωσε εναντίον της ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας.

Η κατηγορία που η μητέρα του παιδιού «μοιράζεται» με τον ήδη προσωρινά κρατούμενο πρώην εργοδότη της, Ηλία Μίχο, αφορά συγκεκριμένα στοιχεία που, κατά τη δικογραφία, την τοποθετούν στην πλευρά με εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά το κοριτσάκι.

Η μητέρα αρνείται κάθε κατηγορία

Στοιχεία που σχετίζονται με μικρά χρηματικά ποσά που φαίνεται να έχει δεχθεί σε λογαριασμό της τα οποία, σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων της Απόστολο Λύτρα, δεν εμβάστηκαν από τον συγκατηγορούμενο της για μαστροπεία, αλλά από άλλα πρόσωπα. Φαίνεται, επίσης, πως ένα από τα στοιχεία που την φέρνουν αντιμέτωπη με τη δικαστική λειτουργό είναι η ενεργοποίηση του ψεύτικου προφίλ του κοριτσιού σε ιστότοπο ραντεβού, από το WiFi του σπιτιού. Το στοιχείο αυτό, κατά τη δικογραφία, καθιστά την 37χρονη μητέρα ύποπτη ως συνδιαχειρίστρια του επίμαχου λογαριασμού που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος.

Η θέση της κατηγορουμένης είναι κάθετη, πως δεν έκανε ποτέ κάτι σε βάρος του παιδιού και πως όταν πληροφορήθηκε από συγγενικό της πρόσωπο όσα γίνονταν με τον Ηλία Μίχο, την έκαναν έξαλλη. Προς επίρρωση του ισχυρισμού της, η γυναίκα επικαλείται τα μηνύματα που φαίνεται να του είχε στείλει, στα οποία εμφανίζεται έξαλλη και απειλεί να «του φάει το λαρύγγι».

Ο Μίχος ήταν αυτός που έβαλε στο «κάδρο» την μητέρα
Ο ίδιος ο 53χρονος, λίγες ώρες πριν εκδοθεί το ένταλμα για τη μητέρα, απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης, φέρεται να έβαλε την 37χρονη στο κάδρο της μαστροπείας, λέγοντας πως θεωρεί ότι «η μητέρα γνώριζε».

Κατά τον Ηλία Μίχο, ο οποίος αποδέχθηκε μόνο ότι «είχε συνευρεθεί» με το παιδί, η 12χρονη του είχε πει πως πριν από εκείνον «είχε πάει και με άλλους άντρες». Η συνήγορος της 37χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου δήλωσε πως όσα ισχυρίστηκε ο Ηλίας Μίχος στην Ανακρίτρια αποδεικνύουν ουσιαστικά πως η μητέρα του κοριτσιού δεν γνώριζε τίποτα.

Στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατούνται υπόδικοι και καταδικασμένοι για υποθέσεις βιασμών ανηλίκων, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης.

Η υπεράσπιση της μητέρας του παιδιού επιμένει πως δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της και πως όσα την κατέστησαν κατηγορούμενη δεν είναι σημαντικά και πάντως υπάρχουν εξηγήσεις που θα παραθέσουν ενώπιον της δικαστικής λειτουργού. Ειδικά για τα ποσά που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό της μητέρας, ο κ. Λύτρας έχει δηλώσει πως «η 12χρονη έχει δώσει εξηγήσεις για το πώς έγινε η διαδικασία, ότι πήρε το ΙΒΑΝ της μητέρας και είχε στην κατοχή της την κάρτα, το οποίο το έδωσε στον Μίχο. Αυτό έχει πει η μικρή».

Κι’ άλλα παιδιά στο κύκλωμα;
Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης Απόστολος Λύτρας , είπε ότι «ο Ηλίας Μίχος είχε κερδίσει με διάφορους τρόπους την εμπιστοσύνη της οικογένειας της 12χρονης και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και από άλλες οικογένειες που είχαν παιδία. Στο κατάστημά του, δε, σύχναζαν παιδιά».

«Η κοινή λογική λέει ότι στα 53 του δεν ξεκινάει κάποιος να κάνει τον παιδοβιαστή» είπε ακόμα ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης προσθέτοντας ότι «εμένα με πήραν δύο τηλέφωνα που μου είχαν αναφέρει διάφορα περιστατικά με τον κατηγορούμενο».

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας τόνισε σήμερα στο Mega πως οι βιαστές είναι πάντα άνθρωποι της διπλανής πόρτας και εκτίμησε πως δύο είναι οι υπερασπιστικές γραμμές που θα ακολουθήσουν οι συλληφθέντες. Δηλαδή, είτε θα ισχυριστούν πως πίστευαν ότι συνομιλούσαν με ένα 17χρονο κορίτσι είτε θα ζητήσουν ψυχιατρική γνωμάτευση.

Υπάλληλος στο νοσοκομείο «Μεταξά» ο 36χρονος
Ο 36χρονος δούλευε στο τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου, ενώ μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου «Μεταξά» ανέφερε στο in πως «Έχουν ήδη κινηθεί όπως πρέπει όλες οι διαδικασίες ώστε το άτομο να απομακρυνθεί από το νοσοκομείο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο συγκεκριμένος συνελήφθη στον Πειραιά με την κατηγορία ότι απέκτησε επαφή με τη 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και προχώρησε στη γενετήσια πράξη έναντι αμοιβής.

Ο 36χρονος συνομίλησε μέσω του προφίλ της 12χρονης και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής.

Σε δύο «ραντεβού» ο 33χρονος
Ο 33χρονος, υπάλληλος σε φαρμακαποθήκη και κάτοικος Αγίας Βαρβάρας, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων κατηγορούμενος για τον βιασμό της 12χρονης.

Ο 33χρονος κατηγορείται ότι είχε πάει σε δύο ραντεβού με την 12χρονη αλλά υποστηρίζει πως δεν συνευρέθηκε ερωτικά με την ανήλικη.

Συνολικά, έκλεισε τρία ραντεβού με τον ίδιο τον Μίχο ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο 33χρονος τον «ψάρεψε» μέσω της εφαρμογής Blindchat.

Το πρώτο ραντεβού με την 12χρονη κλείστηκε μεσημέρι στα Σεπόλια ενώ ο 53χρονος ζήτησε από τον 33χρονο να καλύψει τα τζάμια του αυτοκινήτου με πετσέτες ώστε να μην τους δουν οι περαστικοί. Όπως υποστηρίζει ο 33χρονος, αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγε από το ραντεβού.

Στο δεύτερο ραντεβού, ο 33χρονος λέει ότι η ανήλικη πήρε τα 60-70 ευρώ που είχαν συμφωνήσει και του είπε πως θα τα πάει στη μητέρα της και μετά θα επέστρεφε. Επειδή, όμως, η 12χρονη καθυστέρησε ο κατηγορούμενος έφυγε από το σημείο.

Το τρίτο ραντεβού δεν έγινε ποτέ καθώς ο Ηλίας Μίχος είχε ζητήσει προκαταβολικά τα χρήματα και μόλις είδε στο ATM ότι δεν έχουν κατατεθεί ακύρωσε τη συνάντηση.

Εξοργίζουν οι δηλώσεις τους
Απίστευτες δηλώσεις που προκαλούν οργή έκανε ο δικηγόρος του 33χρονου που εργάζεται σε φαρμακαποθήκη και κατηγορείται ότι βίασε την 12χρονη.

Ο δικηγόρος του, ανέφερε μιλώντας στον Ant1 πως ο 33χρονος «δεν έχει ικανή πνευματική δυνατότητα να διακρίνει μια 12χρονη από μια 17χρονη». Μία δήλωση την οποία όχι μόνο δεν μπήκε στον κόπο να διευκρινίσει, αλλά την είπε έτσι απροκάλυπτα προκαλώντας οργή σε όλους.

Ο δικηγόρος είπε πως ο 33χρονος αρνείται ότι ήρθε ποτέ σε σεξουαλική επαφή με την 12χρονη, αν και την συνάντησε δύο φορές. Ο δικηγόρος ανέφερε επίσης πως για να διαπιστωθεί η κατάσταση της ψυχικής του υγείας διορίστηκε ψυχίατρος ως τεχνικός σύμβουλος του 33χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος νοσοκομείου «Μεταξά» και κάτοικος δυτικών προαστείων, ανέφερε μέσω του δικηγόρου του, ότι δε βίασε τη 12χρονη. Υποστήριξε επίσης ότι την πέρασε για 18 ετών και η ίδια του είπε ότι είναι 17.

 

newsbomb.gr

Shares