Δευτέρα , 10 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Συμφωνία Αθήνας -Καΐρου για άρση της καραντίνας -Ελεύθερη η μετακίνηση για τους πολίτες Ελλάδας και Αιγύπτου…

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Συμφωνία Αθήνας -Καΐρου για άρση της καραντίνας -Ελεύθερη η μετακίνηση για τους πολίτες Ελλάδας και Αιγύπτου...

Την άρση της καραντίνας λόγω κορωνοϊού για τους τουρίστες μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου αποφάσισαν οι υπουργοί Τουρισμού των δύο χωρών…

Την απόφαση ανακοίνωσαν σε κοινή τους δήλωση ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, Χάλιντ Ελ Ανάνι.

Όπως αναφέρεται σήμερα από το αιγυπτιακό υπουργείο σε επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη τουριστική συμφωνία της Αιγύπτου με χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Αίγυπτος άνοιξε τις πτήσεις προς το εξωτερικό την 1η Ιουλίου.

Οι δύο χώρες αποσκοπούν πλέον στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τουριστικό τομέα για την επανεκκίνηση του τουριστικού κύματος μεταξύ τους, όπως σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση, για το άνοιγμα των συνόρων μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Επιστροφή στη χώρα προέλευσης για ασθενείς με κορωνοϊό

Η άρση της καραντίνας συνοδεύεται από την απόφαση ότι αν κάποιος τουρίστας νοσήσει σε μία από τις δύο χώρες θα μπορεί, εάν εκείνος το επιθυμεί, να μπορεί να επιστρέψει για νοσηλεία στην πατρίδα του, φτάνει να τηρηθούν τα ιατρικά πρωτόκολλα, που έχουν τεθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα έχει επιτρέψει την είσοδο χωρίς την υποχρέωση καραντίνας για τον κορωνοϊό, σε μια σειρά από χώρες, με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, από τις οποίες εξαιρούνται (όπως και για όλη την ΕΕ) οι ΗΠΑ, η Ρωσία και άλλες χώρες που καταγράφουν αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares