Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Στη βασίλισσα Ελισάβετ ο Τζόνσον – Την ενημέρωσε για τη διάλυση του κοινοβουλίου…

Αρχίζει σήμερα επισήμως η προεκλογική εκστρατεία – Κεφάτος ο Μπόρις Τζόνσον βγάζει selfie ενώ μεταβαίνει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ…

Ευδιάθετος ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προσήλθε σήμερα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και λίγο πριν συναντηθεί με την Βασίλισσα Ελισάβετ για να της ανακοινώσει τη διάλυση του κοινοβουλίου και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, πήρε το κινητό, έβγαλε selfie κι έστειλε μήνυμα στους συμπολίτες του.

Οι χρήστες στα social media έχουν στη διάθεσή τους το αντίστοιχο βίντεο με τον ένοικο της Ντάουνινγκ Στρητ να κάθεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου την ώρα που ο οδηγός του τον μεταφέρει στα βρετανικά Ανάκτορα.

Ο Τζόνσον υποσχέθηκε να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2020, αν λάβει πλειοψηφία η συντηρητική κυβέρνηση».

Σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ενημερώνει την Βασίλισσα για την διάλυση του κοινοβουλίου εξαίροντας την αναγκαιότητα των εκλογών του Δεκεμβρίου, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Στο βίντεο που τράβηξε με το κινητό, ο Τζόνσον λέει:

«Είμαι λίγο μακριά από την Βασίλισσα της Βρετανίας… πάντα είναι μία σκληρή συνέντευξη, επειδή πάντα θέτει τις καλύτερες ερωτήσεις και το ερώτημα σήμερα είναι γιατί έχουμε αυτές τις εκλογές»

Με την διάλυση του κοινοβουλίου , αρχίζει επισήμως η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου με τους ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων, των Τόρις και των Εργατικών, να βρίσκονται σε θέση μάχης.

Σε άρθρο του στην «Daily Telegraph», ο Μπόρις Τζόνσον συνέκρινε τον Κόρμπιν με τον Ιωσήφ Στάλιν, κατηγορώντας τους Εργατικούς ότι δείχνουν το δάχτυλο στους πλούσιους με την ίδια εκδικητικότητα που ο Στάλιν καταδίωξε τους κουλάκους.

Από την πλευρά του ο ηγέτης των Εργατικών, αντέκρουσε ευθύς αμέσως κάνοντας λόγο για ανοησίες των υπερπλουσίων, με σκοπό να αποφύγουν να πληρώσουν λίγο περισσότερους φόρους.

Στην κούρσα της προεκλογικής αυτής εκστρατείας των πέντε εβδομάδων μπαίνουν όμως και μικρότερα κόμματα. Το Κόμμα των Πρασίνων θα αρχίσει την εκστρατεία του με τη δέσμευση να επενδύσει 100 δισεκατομμύρια λίρες για την προστασία του περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν δεσμευτεί για επενδύσεις 2,2 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας – με αύξηση 1% του φόρου εισοδήματος.

Tέλος, η Νίκολα Στέρτζον του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας θα προσπαθήσει να συσπειρώσει τους «Remainers», όσους επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ε.ε- με σκοπό να σταματήσουν το Brexit. Κεφάτος ο Μπόρις Τζόνσον βγάζει selfie ενώ μεταβαίνει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ

protothema.gr

Shares