Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά- «Μονομερης πραξη η ανακήρυξη ΑΟΖ. Αν έχουμε ισχυρή πρωτη αντιδραση απέναντι στην Τουρκία δεν θα υπαρξει δεύτερη»….

Εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά- «Μονομερης πραξη η ανακήρυξη ΑΟΖ. Αν έχουμε ισχυρή πρωτη αντιδραση απέναντι στην Τουρκία δεν θα υπαρξει δεύτερη»....Αποφασισμένη εμφανίζεται η Τουρκία για να προχωρήσει σε έρευνες και γεωτρήσεις σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου κι ελληνικών συμφερόντων.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Αξόι, σε ανακοίνωση την Τρίτη ενημέρωσε πως:

«Οι νέες αδειοδοτημένες περιοχές για τις οποίες υπέβαλε αίτηση η Turkish Petroleum (ΤΡΑΟ), σχετικά με δραστηριότητες εξερεύνησης και γεωτρήσεων, βρίσκονται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, όπως δηλώθηκε στον ΟΗΕ. Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην περιοχή που έχουμε επανειλημμένα ανακοινώσει. Είμαστε πλήρως αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Από αυτή την άποψη, οι δραστηριότητες σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεών μας διεξάγονται σύμφωνα με το σχέδιο που έχει συνταχθεί».

H Ελλάδα έχει πάρει δημόσια θέση ήδη από τη Δευτέρα.ε ότι «η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει», έστειλε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σχετικά με τη δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην ΤΡΑΟ.

Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να δείτε τι είπε ο καθηγητής Ι.Μάζης που ήταν σήμερα καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Ο Ι.Μάζης εξηγεί τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Μονομερης πραξη η ανακύρηξη ΑΟΖ. Αν έχουμε ισχυρή πρωτη αντιδραση απέναντι στην Τουρκία δεν θα υπαρξει δεύτερη…. ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ – ΣΚΑΙ -02/06/2020

Gepostet von De-Facto am Dienstag, 2. Juni 2020

Αποκάλυψη Μάζη: Ιδού το “υποχθόνιο” σχέδιο της Τουρκίας για την Ελλάδα…..

 

«Δεν πρέπει να εκπλησσόμεθα. Οι Τούρκοι αυτά που δηλώνουν τα κάνουν. Θα προχωρήσουν και στις γεωτρήσεις. Αυτή τη στιγμή αξιολογούν τις αντιδράσεις του ελληνικού συστήματος και αναλόγως θα προχωρήσουν.», τόνισε ο καθηγητής.Όπως εξήγησε, ο σκοπός του Ερντογάν είναι να πάρει αυτά που θέλει «χωρίς να πέσει τουφεκιά».

Ο κ. Μάζης εκτιμά ότι χρειάζεται να ληφθεί μια ομόφωνη απόφαση των 300 στο κοινοβούλιο που θα λέει ότι αν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές θα υπάρξει σύγκρουση και να κοινοποιηθεί και στο συμβούλιο ασφαλείας και στην Κομισιόν και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υποστηρίζει ότι μια τέτοια κίνηση θα τρομάξει πολλούς. «Θα δουν ότι δεν έχουν περιθώρια χειρισμού στον ελληνικό πολιτικό χώρο και θα το λάβουν σοβαρά υπόψη.»

Ο καθηγητής εξήγησε ότι τα 24 οικόπεδα βρίσκονται εντός του τουρκολιβυκού μνημονίου και η Τουρκία το έχει ανακοινώσει στον ΟΗΕ με συντεταγμένες, ενώ η Ελλάδα δεν έστειλε καμία συντεταγμένη παρά μόνο μια καταγγελία.

«Ανακήρυξη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης είναι μονομερής πράξη και απόλυτο δικαίωμα του κράτους που ανακηρύσσει.», συμπλήρωσε.

Τέλος, είπε ότι ο Ερντογάν θα απευθυνθεί πρωτίστως προς τους «φίλους» της Ελλάδας και μετά στους εχθρούς.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares