Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Σε απεργία κατεβαίνει η ΟΤΟΕ για τις απολύσεις στην Πειραιώς – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση…

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο από τους εργαζόμενους στον τραπεζικό τομέα όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τις απολύσεις στις οποίες προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς…

Την απόφαση να προχωρήσει σε 24 απολύσεις, αρχικά, έλαβε η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικώνς Οργανώσεων Ελλάδος.

Μάλιστα, η ομοσπονδία προχωρά σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.

Ακόμη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που της τριμερούς συνάντηση με τον υπουργό και την τράπεζα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η Ομοσπονδία προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, από τις 7.45 μέχρι τις 11 το πρωί ενώ θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στις 7.15 έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην οδό Αμερικής.

Ακόμη την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου η ΟΤΟΕ θα προχωρήσει σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον κλάδο.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μετά την απόφαση για απολύσεις συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ.

«Ό,τι δεν έγινε στην καρδιά της κρίσης, γίνεται τώρα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρεί σε ομαδικές απολύσεις εργαζομένων» δήλωσε και πρόσθεσε ότι ένα τέτοιο γεγονός δημιουργεί κινδύνους για μαζικές απολύσεις στις τράπεζες.
Ακόμη ζήτησε από την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε οι απολύσεις να ακυρωθούν.

Eπίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας επίσης παρέμβαση για ανάκλησή τους ενώ τις χαρακτηρίζει «εκδικητικές» και καταγγέλλει πως η τράπεζα παραβιάζει τη συμφωνία που είχε συνάψει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

«Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα ώστε να ανακληθούν έστω και τώρα οι απολύσεις των εργαζομένων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

sputnik.gr

Shares