Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Αίσιο τέλος είχε η μαραθώνια επιχείρηση διάσωσης 41χρονου στην Κέρκυρα…

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Αίσιο τέλος είχε η μαραθώνια επιχείρηση διάσωσης 41χρονου στην Κέρκυρα...

Είχε εγκλωβιστεί σε χαράδρα – Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας…

Αίσιο τέλος είχε η μαραθώνια επιχείρηση διάσωσης 41χρονου που εγκλωβίστηκε από χθες το πρωί της Τρίτης σε απόκρημνη χαράδρα στην περιοχή της ‘Ανω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, ο 41χρονος σώθηκε, πάρα τις ακραίες καιρικές συνθήκες που έπλητταν το νησί, με μοναδικό σκέπαστρό του έναν απόκρημνο βράχο και μερικά κλαδιά.

Η επιχείρηση διάσωσής του που στήθηκε, από χθες το απόγευμα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, ήταν γιγαντιαία, με τους πεζοπόρους πυροσβέστες να κρέμονται σήμερα από σκοινιά προκειμένου να φτάσουν στον 41χρονο και να τον ανεβάσουν από τον γκρεμό.

Στη μεταφορά συνέδραμαν και άνδρες της ΕΜΑΚ, διασώστες, ενώ λόγω του δύσβατου της περιοχής μέσα από απόκρημνα μονοπάτια, βοήθησαν και οι κυνηγοί της περιοχής.

Ο 41χρονος, υποσιτισμένος, καθώς τα ίχνη είχαν εξαφανιστεί από προχθές, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ φέρει τραύματα μόνο στο χέρι, τα οποία προφανώς προήλθαν στην προσπάθειά του να κρατηθεί κατά την πτώση του στη χαράδρα.

ethnos.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares