Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

EΞΕΛΙΞΕΙΣ! Δρομολογείται η μετεγκατάσταση 31 νοικοκυριών Ρομά στα Φάρσαλα…

Θα γίνει διαβούλευση με τον τοπικό πληθυσμό Ρομά, για να μεταφερθούν οι οικογένειες σε νέο οικισμό με αξιοπρεπείς στεγαστικές συνθήκες σε έκταση που παραχώρησε ο δήμος.

Σε νέο οικισμό, με στεγαστικές συνθήκες που εγγυώνται τα θεμελιώδη δικαιώματα σχεδιάζεται να μεταφερθούν 31 οικογένειες Ρομά που διαβιούν στο δήμο Φαρσάλων. Η σχετική απόφαση θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες, από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Ο χώρος του οικισμού, ανήκει στον δήμο Φαρσάλων και παραχωρήθηκε με απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Αύριο, στις 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Φαρσάλων, θα γίνει διαβούλευση με τον τοπικό πληθυσμό Ρομά, από την ειδική γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, σε συνεργασία με το δήμο.

Η διαβούλευση, σύμφωνα με το ΑΠΕ — ΜΠΕ, θα εστιάσει στους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας του συγκροτήματος κοινωνικής κατοικίας που έχει σχεδιαστεί από την ειδική γραμματεία Ρομά με βάση τις αρχές της κοινωνικής ένταξης, στη συμμετοχή του πληθυσμού σε δράσεις εκπαιδευτικής ενίσχυσης και προώθησης στην απασχόληση. Εντός του οικισμού, για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών θα λειτουργεί Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του δήμου, καθώς και Φορέας Διαχείρισης του Οργανωμένου Χώρου μετεγκατάστασης.

Η παρέμβαση αυτή, θα πλαισιώνεται από εκπαιδευτικά προγράμματα για την υποστήριξη των μαθητών Ρομά, τμήματα για ενήλικες, καθώς και θερινά τμήματα, ενώ στον τομέα της απασχόλησης προωθούνται δράσεις για νέους ελεύθερους επαγγελματίες και νέες θέσεις εργασίας. Στον υφιστάμενο οικισμό θα γίνουν παρεμβάσεις στις υποδομές και αναπλάσεις πρασίνου.

Η μετεγκατάσταση στο δήμο Φαρσάλων εντάσσεται σε έναν πρώτο κύκλο παρόμοιων παρεμβάσεων σε δήμους της χώρας (Κατερίνη, Ρόδος, Αμπελόκηποι- Μενεμένη) και για την υλοποίησή της δεσμεύτηκε ποσό, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

sputniknews

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares