Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΦΩΤΙΑ: Tι σημαίνει αυτό για τα ΕΛΛΗΤΟΥΡΚΙΚΑ!!!

Ο πρώην Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου προέβη ανήμερα της 48ης μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής, σε μια καταγγελία, για την οποία δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Ούτε από την Ελληνική, ούτε και από την Κυπριακή Βουλή.

Ο κ. Ομήρου κατάγγειλε ότι δεν τηρείται το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πρόσβαση στο υλικό του “φακέλου της Κύπρου”

Μέχρι το 2019 είχαν εκδοθεί οκτώ τόμοι με αυτούσιο υλικό από τα πρακτικά της «Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον φάκελο της Κύπρου». Υπολείπονται 20 τόμοι.

Ωστόσο, με την καθυστέρηση που σημειώνεται, τρία χρόνια μετά, ακόμη αναμένεται ο 9ος τόμος.

Υπάρχει, μια ακόμη διάσταση στο θέμα: Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής έχει αναφέρει πως με βάση πληροφορίες, που έχει, η νέα έκδοση, ο ένατος τόμος, δεν θα περιλαμβάνει αυτούσια τα αυθεντικά πρακτικά!!!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το υλικό θα «φιλτράρεται». Τούτο σημαίνει πως μπορεί να μην περιληφθούν αναφορές, με απόφαση διαχειριστών του εγχειρήματος. Τούτο, εάν γίνει, θα επηρεάσει προδήλως και το τελικό συμπέρασμα.

Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ποιοι εξυπηρετούνται από την αλλοίωση των αυθεντικών πρακτικών. Εάν ισχύουν οι πληροφορίες, θα πρέπει να απαντηθεί το προφανές: Ποιο/ ποιους θέλουν να συγκαλύψουν;

Η σιωπή πέντε ημέρες μετά την καταγγελία, καθίσταται ένοχη.

Αν θέλουμε πραγματικά να εορτάσουμε την “επάνοδο” της δημοκρατίας στη Χώρα μας, η “απελευθέρωση” της αλήθειας για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Κύπρου, είναι ο μόνος σωστός τρόπος εορτασμού!

 

 

Shares