Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Το Ιράν θα αγοράσει όπλα από τη Ρωσία παρά τις αυστηρές Αμερικανικές προειδοποιήσεις…

Ο Ιρανός πρέσβης στη Μόσχα, Καζέμ Τζαλαλί, δήλωσε ότι η Τεχεράνη ενδιαφέρεται να αγοράσει τα τελευταία ρωσικά οπλικά συστήματα, τονίζοντας ότι η Μόσχα είναι ο σημαντικότερος εταίρος στη στρατιωτική συνεργασία…

Σε σχετική ερώτησε με το εάν η Τεχεράνη ενδιαφέρεται να αγοράσει νέα όπλα από τη Ρωσία, ο Ιρανός πρέσβης απάντησε: « φυσικά αυτό συμβαίνει, είναι γεγονός».

Και συνέχισε: «Θα συμβουλευτούμε τη Ρωσία για το τι χρειαζόμαστε για να ενισχύσουμε τις αμυντικές μας δυνατότητες. Η Ρωσική κυβέρνηση και ο ρωσικός λαός εξακολουθούν να είναι στο πλευρό μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η Ρωσία είναι ο σημαντικότερος εταίρος μας. Συνεπώς, υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας και ελπίζουμε ότι η σχέση μας θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με την πάροδο του χρόνου».

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ιρανός ομόλογος του Χασάν Ρουχάνι, τόνισαν σε πρόσφατη επικοινωνία τους πως η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα στοχεύσει στην προστασία της πυρηνικής συμφωνίας έχοντας επίσης κατά νου να αντιπαρατεθεί στις ενέργειες των ΗΠΑ για επέκταση του εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκαν στο Ιράν.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν όλες τις πλευρές στο να μην επιτρέψουν στο Ιράν να αγοράσει όπλα, και την ίδια στιγμή κάλεσαν το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει καινούργιο εμπάργκο όπλων κατά του Ιράν.

Το Ιράν από τη δική του πλευρά έχει καταστήσει σαφές πως θα επιχειρήσει να αντισταθεί των προσπαθειών επιβολής εμπάργκο όπλων.

Πηγή: AMN

Shares