Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εξελίξεις – Τι περιλαμβάνει η γαλλική πρόταση για τις φρεγάτες Belharra

Φουντώνει η «ναυμαχία» για τις φρεγάτες, με τις οποίες θέλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διευρύνει την αμυντική της ισχύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι προσφέρουν τέσσερις φρεγάτες Belharra που όπως λένε προσφέρουν τον πλήρη έλεγχο του εναέριου και θαλάσσιου χώρου, καθώς διαθέτει αεράμυνα περιοχής και ανθυποβρυχιακές δυνατότητες.

Παράλληλα, μπορούν να αντιμετωπίζουν κυβερνοεπιθέσεις, μη επανδρωμένα οχήματα, οπλισμένα και μη, αλλά και βαλλιστικούς και υπερηχητικούς πυραύλους, βάσει των συστημάτων που διαθέτουν και των υπερσύγχρονων ραντάρ τους.

Επίσης, οι Γάλλοι στην πρότασή τους κάνουν λόγο για την κατασκευή τριών εκτός των τεσσάρων φρεγατών σε ελληνικά ναυπηγεία, ενώ προβλέπουν και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στα ναυπηγεία για την υποστήριξη των πλοίων, αλλά και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε μελλοντικά προγράμματα ανάπτυξης νέων πολεμικών πλοίων. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δείξουν ότι θα υπάρξει συνεργασία με την ελληνική αμυντική βιομηχανία και μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Τέλος, προσφέρουν την αναβάθμιση για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων ελληνικών ΜΕΚΟ.

Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι ποιο είναι το πλοίο ενδιάμεσης λύσης που προσφέρει το Παρίσι κι αυτό θα γίνει με την απευθείας επικοινωνία των δύο υπουργείων ώστε να υπάρχει η πλήρης πρόταση της Γαλλίας.

Shares