Τετάρτη , 29 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Εξελίξεις στον θάνατο 65χρονου Γερμανού στην Ιεράπετρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τον θάνατο ηλικιωμένου Γερμανού στην Ιεράπετρα Κρήτης, που είχε θεωρηθεί αρχικά ότι προήλθε από πτώση. Βιντεοληπτικό υλικό κατέδειξε ότι ο 65χρονος έπεσε θύμα δολοφονίας. Κατηγορούμενος είναι ένας 45χρονος Κρητικός, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το θύμα.

Συνελήφθη με την κατηγορία ανθρωποκτονία από πρόθεση.

 

To χρονικό της υπόθεσης
Μετά την κηδεία του εκλιπόντος, η γυναίκα που τον φρόντιζε και τον βρήκε νεκρό στο σπίτι του πήγε σε γείτονά του Κλάους και του ζήτησε να κοιτάξει τι έχει γράψει η κάμερά του, η οποία βλέπει στην κοινόχρηστη σκάλα και την είσοδο των δύο διπλανών διαμερισμάτων. Το επίμαχο διάστημα ήταν από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής, 7 Απριλίου.

Φάνηκε ότι το βράδυ του Σαββάτου ένας άνδρας με χαρακτηριστικό βηματισμό εισήλθε στην πολυκατοικία, χτύπησε το κουδούνι, φώναξε τον Κλάους -το θύμα-, εκείνος του άνοιξε και δέχθηκε μια σπρωξιά. Ακούστηκαν ήχοι από την πτώση του 65χρονου και βογγητά πόνου από το εσωτερικό του σπιτιού.

Ο άγνωστος φορούσε γάντια, κουκούλα, μάσκα με γενειάδα και παράξενα ρούχα. Έμεινε στο διαμέρισμα του Κλάους επί 25 λεπτά περίπου και στην συνέχεια, άνοιξε την πόρτα και απομακρύνθηκε.

 

Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ
Ο ηλικιωμένος εγκαταστάθηκε στην Ιεράπετρα το περασμένο καλοκαίρι, όταν είχε μόλις διαγνωστεί με καρκίνο και αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την ζωή του. Ο κατηγορούμενος στην κατάθεσή του παραδέχτηκε πως γνώριζε το θύμα, αρνείται ωστόσο ότι ήταν μαζί του όταν ο 65χρονος έχασε την ζωή του.

Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ είναι πως υπήρχε έντονη διένεξη ανάμεσα στους δύο άνδρες και ο δράστης έσπρωξε το θύμα, που έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

 

newsbreak.gr

Shares